Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Θα υπάρξει σχετικό πρωτόκολλο από την Επιτροπή, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Θα υπάρξει σχετικό πρωτόκολλο από την Επιτροπή, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία
Είναι λογικό να υπάρχει έξαρση στις ιώσεις, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη
Σχετικά Άρθρα

«Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ την άλλη εβδομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα, με την οποία θα συμμορφωθούμε», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας πως η τήρηση της απόφασης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα γίνει με τέτοιο τρόπο που η ίδια η απόφαση να μη δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία αφού έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του έτους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, υπογράμμισε πως θα υπάρξει σχετικό πρωτόκολλο από την Επιτροπή για το πώς θα γίνει η επιστροφή τους.
Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός σημείωσε ότι η πρώτη απόφαση ανέφερε ότι δεν μπορούν να απομακρυνθούν, τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.
«Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ την άλλη εβδομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα, με την οποία θα συμμορφωθούμε», πρόσθεσε.

Περί covid

Μιλώντας για τον κορωνοϊό, επισήμανε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει σταθερότητα σε ό,τι αφορά την πίεση στο ΕΣΥ, κάτω από 100 είναι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και είναι ελεγχόμενη η μεγαλύτερη πίεση που υπάρχει στις απλές κλίνες.
Σύμφωνα με το κ. Πλεύρη, είναι λογικό να υπάρχει έξαρση στις ιώσεις, ενώ ήδη έχουν γίνει 2 εκατ. εμβολιασμοί κατά της γρίπη και αναμένεται αύξησή τους με την ήπια απελευθέρωση της συνταγογράφησης της συνταγής.

Για το νομοσχέδιο ΕΣΥ

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, σημείωσε ότι με αυτό έρχονται αυξήσεις για όλους στους γιατρούς που θα δοθούν αναδρομικά από τον Ιούνιο, ενώ στους γιατρούς των ΜΕΘ, των επειγόντων περιστατικών και στους αναισθησιολόγους, υπάρχει και επιπλέον επίδομα που μπορεί να φτάσει τα 400 ευρώ.
«Είναι ο μόνος κλάδος από το δημόσιο τομέα που μετά τα μνημόνια λαμβάνει αύξηση», ανέφερε.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε περιοχές που είναι άγονες οι προκηρύξεις, δίνεται η δυνατότητα της μερικής απασχόλησης, οι γιατροί του ΕΣΥ θα έχουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους τη δυνατότητα και ελεγχόμενου ιδιωτικού έργου.
Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι τα «φακελάκια» υπήρχαν και υπάρχουν δεν προέκυψαν τώρα και χαρακτήρισε προσβολή προς τους γιατρούς αυτό που λένε κάποιοι ότι θα «κλείνουν το μάτι» στους ασθενείς και θα τους πηγαίνουν στον ιδιωτικό τους ιατρείο.
Για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, σημείωσε πως το πρόγραμμα θα επεκταθεί και για τον καρκίνο στον τράχηλο, ενώ ανέφερε ότι στο πρώτο τρίμηνο έγιναν 52.000 δωρεάν μαστογραφίες και 3.000 διαγνώστηκαν με καρκίνο σε πρώιμο στάδιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης