Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Επιστροφή στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 1/1/2023 - Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ

Πλεύρης: Επιστροφή στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 1/1/2023 - Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ
"Θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία" η απόφαση του ΣτΕ, τόνισε ο Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Στην εργασία τους θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουρίου 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ, αφού ληφθούν «μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την άποψή του ότι η απόφαση του Συμβουλίου είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Όπως ανέφερε, «με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη, έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία».
Εξήγησε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί, «αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Για το νομοσχέδιο

Με φόντο τις κινητοποιήσεις των γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ, που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζοντας πως δημιουργεί γιατρούς και ασθενείς δύο ταχυτήτων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στην πλειοψηφία» και τα νοσοκομείο ανήκουν σε όλους.
Αφού σημείωσε πως είναι σεβαστή κάθε διαμαρτυρία, υπογράμμισε πως «όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».
Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στις τρεις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, σημειώνοντας τη μεσοσταθμική αύξηση κατά 10% στους μισθούς των γιατρών, ειδικότερα στους αναισθησιολόγους στις ΜΕΘ και όσους βρίσκονται στα ΤΕΠ, στη δυνατότητα μερικής απασχόλησης στους γιατρούς στις προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες, αλλά και στη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν σε εφημερίες και κάνουν συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών πράξεων να μπορούν μία φορά την εβδομάδα να ασκούν ιδιωτικό έργο.
Όπως είπε, «αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο και να βρίσκει γιατρούς. Δεν θα τους ρωτήσει εάν είναι επικουρικός ή με μπλοκάκι. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, βγαίνουν προκηρύξεις και είναι άγονες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης