Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H παρότρυνση Μητσοτάκη για αναβάθμιση και πώς είδαν οι ξένοι διαχειριστές το συνέδριο της Morgan Stanley

H παρότρυνση Μητσοτάκη για αναβάθμιση και πώς είδαν οι ξένοι διαχειριστές το συνέδριο της Morgan Stanley

Η Morgan Stanley αναβάθμισε τις ελληνικές μετοχές σχολιάζοντας τις ισχυρές προοπτικές και τις χαμηλές αποτιμήσεις

Σχετικά Άρθρα

Θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν κορυφαίοι χρηματιστηριακοί παράγοντες που βρέθηκαν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν το διήμερο επενδυτικό συνέδριο που συνδιοργάνωσε η ΕΧΑΕ με τη Morgan Stanley.
Όπως σημειώνουν στο ΒΝ, ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και έδειξε πως είναι διαβασμένος και με δομημένη σκέψη.
Εκτός από θέματα της οικονομίας, μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τις προτάσεις της χώρας, για τα γεωστρατηγικά, ενώ αναφέρθηκε και στις παροχές που έκανε η Κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας, λέγοντας πως αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη στήριξη η οποία όμως δεν εκτροχίασε τα οικονομικά και το ίδιο κάνει και τώρα με την ενεργειακή κρίση και θα συνεχίσει να το κάνει αν χρειαστεί, αν και φαίνεται πως οι ανάγκες θα είναι μικρότερες από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά.

H αναβάθμιση και η παρότρυνση

Ο Franch Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, σχολίασε πως είναι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές της χώρας και τότε ο Πρωθυπουργός του είπε ότι ελπίζει αυτές τις προοπτικές να τις δουν και οι αναλυτές του οίκου.
Πιο αναλυτικά ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον.
«Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προφανώς, το μήνυμα ελήφθη και την επόμενη μέρα η Morgan Stanley αναβάθμισε τις ελληνικές μετοχές σχολιάζοντας τις ισχυρές προοπτικές και τις χαμηλές αποτιμήσεις.
Δίνει σύσταση υπεραπόδοσης και σημειώνει πως τα discount είναι σε ιστορικά υψηλά τόσο σε όρους p/e όσο και σε μερισματικής απόδοσης.
Σημειώνεται πως στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μετά τις εκλογές αναμένει «ένα νέο κύμα, μία νέα “έκρηξη” επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις».

Η παρουσία των ξένων και τα ραντεβού

Η παρουσία ξένων διαχειριστών ήταν μεγάλη, αν και βρέθηκαν και διαχειριστές που δεν επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ τα ραντεβού με τις εισηγμένες δεν πήγαν για όλες καλά.
Αυτό δεν είναι αρνητικό σχολιάζει χρηματιστηριακός παράγοντας στο ΒΝ, καθώς το συνολικό συμπέρασμα είναι πως η Ελλάδα ακούστηκε και πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να αναδειχθούν οι προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Αυτό ήδη αποτυπώνεται εδώ και καιρό στο ταμπλό του Χρηματιστήριου, καθώς συνολικά η πορεία της αγοράς είναι καλύτερη από αυτή των ξένων αγορών και τα περισσότερα βαριά χαρτιά δείχνουν εξαιρετικές αντοχές παρά την ενεργειακή κρίση.
Στα θετικά που επίσης προέκυψαν από το συνέδριο η πρόθεση της Κυβέρνησης να μην επιβάλει έκτακτο φόρο στις τράπεζες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης