Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει εκλογές στις αρχές του 2023 και δείχνει τέλος Άνοιξης, παρά τις εισηγήσεις - Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει εκλογές στις αρχές του 2023 και δείχνει τέλος Άνοιξης, παρά τις εισηγήσεις - Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι
Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι δεν μπορεί να πάει σε εκλογές αρχές του 2023 είναι ότι δεν είναι έτοιμα σε όλες τις περιφέρειες τα ψηφοδέλτια
Σχετικά Άρθρα

Έχουν πληθύνει οι εισηγήσεις των βουλευτών και των υπουργών που θέλουν να πάμε σε εκλογές στις αρχές του νέου έτους σε σημείο να έχουν γίνει, πλέον, ενοχλητικοί για τον Πρωθυπουργό.
Τον κάνουν να αισθάνεται άβουλος ενώ η δικαιολογία ότι «να τελειώσουμε με το θέμα των υποκλοπών μήπως βγει κάτι καινούριο» τον πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές με απογραφή του 2011, θα ήταν αναξιόπιστο

Εκτός αυτού, έχουν βγει εδώ και καιρό βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης (Γεραπετρίτης, Λιβάνιος) και έχουν πει ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη νέα απογραφή.
Δηλαδή θα πρέπει να βγάλει η ΕΛΣΤΑΤ τα τελικά στοιχεία του μόνιμου πληθυσμού και μετά να βγει προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τον αριθμό των εδρών σε κάθε περιφέρεια.
Θα ήταν αναξιόπιστο να προσφύγει σε εκλογές με την απογραφή του 2011, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Δεν έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες σε όλες τις περιφέρειες

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που δείχνει ότι δεν μπορεί να πάει σε εκλογές αρχές του έτους είναι ότι δεν είναι έτοιμα σε όλες τις περιφέρειες τα ψηφοδέλτια.
Υπάρχει μία απροθυμία από κάποιους να μπουν σε λίστες υποψηφίων όταν θα έχουν μόνο ένα δίμηνο για να προετοιμαστούν.
Εντάξει σε κάποιο βαθμό έχουν προβάδισμα οι έχοντες κυβερνητική θέση αλλά κάποιοι δεν θέλουν να μπούνε σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία από τόσο δύσμενή θέση.

Ο χειμώνας και τα ενεργειακά θα έχουν επίδραση στο εκλογικό σώμα

Τέλος, ως τώρα δεν είχαμε κακό καιρό, δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα στην ενέργεια ενώ τώρα που μπαίνουμε στο βαθύ χειμώνα ίσως δούμε αυξήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Και βεβαίως, το φαινόμενο του πληθωρισμού που ενδεχομένως να μείνει ενεργός τους χειμωνιάτικους μήνες. Αυτά, θα έχουν μία επίδραση στο εκλογικό σώμα. Γι’ αυτό, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φτάσουμε την άνοιξη για τις εθνικές εκλογές που θα έχουν μετριαστεί αυτές οι συνθήκες.

Θέμα αξιοπιστίας

Επίσης, τίθεται και θέμα αξιοπιστίας του ίδιου του Πρωθυπουργού που έχει εμφατικά τονίσει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έχει μιλήσει. Πολλοί θεωρούν ότι οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες αλλά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν μπορούν να μετρήσουν όλες τις κρυφές τρύπες του εκλογικού σώματος.

Σοβαρές εκκρεμότητες μέχρι στην άνοιξη για την κυβέρνηση

Συν αυτών, θα πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει κάποιες σοβαρές εκκρεμότητες που δημιουργούν σοβαρές ανισορροπίες εάν δεν λυθούν όπως είναι η σύμβαση για την Αττική Οδό.
Και τέλος, ο Πρωθυπουργός θέλει να ξεδιπλώσει μία συγκροτημένη στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία στην οποία υπάρχουν αρκετές διαρροές από το κυβερνών κόμμα, προς τα δεξιά.
Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με στρατηγική πρώτων εκλογών, δηλαδή θέλει να πετύχει ένα μεγάλο ποσοστό στις πρώτες εκλογές για ψυχολογικούς και άλλους λόγους.
Δεν γίνεται να πάει σε αιφνιδιαστικές στρατηγικές.
Οπότε, παρόλο που κάποιοι θέλουν να τελειώσουν γρήγορα, υπάρχει ένας διαφορετικός προγραμματισμός από το Μέγαρο Μαξίμου για εκλογές την άνοιξη του 2023, με πιο πιθανές ημερομηνίες μέσα στον Απρίλιο και δεύτερες (εάν γίνουν) μέσα στο Μάιο μετά το Πάσχα.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης