Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προεκλογικοί τριγμοί; 

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προεκλογικοί τριγμοί; 
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λίγο η μεγάλη άνοδος των προηγούμενων ημερών, λίγο ότι έκλεισαν βιβλία οι ξένοι, έγινε rebalancing και road show, λίγο οι αναφορές της Κυβέρνησης στις τράπεζες, λίγο οι αναφορές της αντιπολίτευσης στις τράπεζες και στον έκτακτο φόρο, μάλλον ευθύνονται για τη σημερινή πορεία. Αν επιβεβαιωθούν και τα σενάρια ότι χαλάνε κάποια deals τότε δικαιολογείται η κίνηση.

Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τη μέχρι τώρα πορεία της αγοράς. Κατάφερε να δώσει μία μεγάλη αντίδραση εδώ και σχεδόν δύο μήνες και να γυρίσει πάνω από τις 900 μονάδες. Έδωσε την ευκαιρία σε χαρτοφυλάκια που είχαν περισσότερη έκθεση σε βαριά χαρτιά να δουν καλές υπεραξίες. Γιατί όσοι έχουν έκθεση σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις δεν έχουν δει κάτι το ιδιαίτερο.

Από την άλλη προφανώς και το να λέει η Κυβέρνηση στις τράπεζες τι να κάνουν δεν αρέσει στους επενδυτές. Καταλαβαίνουν πως ίσως μπαίνουμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και προτιμούν να αυξήσουν ρευστότητα μέχρι να δουν τι θα γίνει. Ή είπαν να στείλουν ένα μήνυμα. Έτσι εξηγείται και η διαφορά της πορείας της δικής μας αγοράς από των ευρωπαϊκών.

WALL STREET: Με σημαντικές απώλειες καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι μπορεί να συνεχιστούν οι επιθετικές αυξήσεις στα επιτόκια.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Κάποια στιγμή θα θελήσουν κάποιοι να βάλουν στην τσέπη τα κέρδη και να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Και ορθά πράττουν. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να αποτυπώνονται στον τραπεζικό σου λογαριασμό τα κέρδη και να μην τα βλέπεις μόνο στο ταμπλό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν άρεσε η παρέμβαση της κυβέρνησης αλλά ούτε και τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα παιχνιδάκια των παροχών. Δεν ήταν καλό το σημερινό… Στο -4,68% η Πειραιώς, στο -4,58% η Eurobank, στο -3,35% η Εθνική και στο -3,25% η Alpha Bank.

ΤΟΚΟΙ: Εδώ και καιρό και πριν ακόμα κάνει κάποια αναφορά η Κυβέρνηση έχουμε δημοσιεύσει άρθρο για τους τόκους των καταθέσεων και το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν ακόμα μηδενικά επιτόκια. Σε αυτό συμφωνούμε με την Κυβέρνηση. Απαράδεκτη τακτική και φυσικά όταν κάτι το κάνουν όλες οι τράπεζες, ίσως θα πρέπει να δούμε αν είναι συντονισμός.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πέρα από τα όσα κυκλοφορούν για το deal με την ΤΕΝΕΡΓ η στήλη θεωρεί πως η μετοχή κινείται εντός των ορίων που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν και φαίνονται από το διάγραμμα. Δεν μπορεί πάνω από τα 10 ευρώ, δεν μπορεί κάτω από τα 8,5 ευρώ. Σήμερα έκοψε προς τα κάτω τον εκθετικό των 200 ημερών. Στα 9,29 ευρώ και στο -3,03%. Η ΤΕΝΕΡΓ έχασε 3,43%

MOTOR OIL: Αμετάβλητη στα 20 ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 6,48 ευρώ και στο -3,36%.

ΕΥΔΑΠ: Στο -2,40%. Νομίζουμε πως και εδώ και συνολικά όπου έχει θέση το κράτος, επηρεάστηκαν σήμερα.

FLEXOPACK: Δε μας φτάνει η σημερινή κίνηση. Θέλουμε συνέχεια. Η αποτίμηση πρέπει να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν ισχυρά. Στα 7,50 ευρώ και στο +7,91%.

SPACE HELLAS: Η υποχώρηση των αποτελεσμάτων δε μας άρεσε. Η διοίκηση αισιοδοξεί πως το τέταρτο τρίμηνο θα είναι καλό και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά του 2021. Η πτώση της μετοχής από την άλλη μπορεί να κάνει πιο ελκυστικούς τους δείκτες αποτίμησης. Θα θέλαμε να δούμε εδώ μείωση του δανεισμού και βελτίωση περιθωρίων.

MEZZ: Πιέστηκαν σήμερα και ίσως να έχει να κάνει η πτώση με την πίεση της Κυβέρνησης προς τις τράπεζες για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

ΕΚΤΕΡ: Στο -4,35% και στα 1,32 ευρώ με όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης