Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα ιστορικά υψηλά για τη Μυτιληναίος

Νέα ιστορικά υψηλά για τη Μυτιληναίος
Η Citigroup στην έκθεσή της αναφέρει πως το 2023 θα έχει καθαρά κέρδη 484 εκατ. ευρώ και δίνει τιμή στόχο τα 26 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται σήμερα η μετοχή της Μυτιληναίος γράφοντας πριν λίγο υψηλό στα 18,40 ευρώ, ενώ τώρα βρίσκεται στα 18,25 ευρώ με άνοδο 1,39% και όγκο 81 χιλ. τεμάχια.
Το προηγούμενο υψηλό ήταν στα 18,40 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο.
Η εισηγμένη είχε δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα για το εννεάμηνο και έχει κάνει τους αναλυτές να αξιολογούν προς τα πάνω ξανά τις εκτιμήσεις τους.
Τα καθαρά κέρδη είχαν ανέλθει στα 312 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο.
Η Citigroup στην έκθεσή της αναφέρει πως το 2023 θα έχει καθαρά κέρδη 484 εκατ. ευρώ και δίνει τιμή στόχο τα 26 ευρώ ενώ εντοπίζει 3 καταλύτες που μπορούν να οδηγήσουν τη μετοχή σε re-rating.
Η ετήσια δυνατότητα κατασκευής έργων ΑΠΕ φθάνει το 1GW, συνολικής αξίας 1 δις. ευρώ συνεισφέροντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ λειτουργικών κερδών τον χρόνο.
Ο δεύτερος καταλύτης είναι η στρατηγική της Μυτιληναίος για πράσινη ανάπτυξη, τόσο στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, ισχύος 8,5ΓGW, όσο και στην παραγωγή καθαρού “πράσινου” αλουμινίου, μέσω αύξησης της ανακύκλωσης από τους σημερινούς 60-65 χιλ. τόνους.
Τέλος, η ποιότητα των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων (Αssets) της Εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνέργειες τις οποίες αναπτύσσει η Mυτιληναίος μεταξύ των τομέων της (Αλουμίνιο, παραγωγή και εμπορία ενέργειας, RSD και κατασκευαστικά έργα) εγγυώνται ένα υψηλό, συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο κερδοφορίας πάνω στο οποίο στηρίζεται η νέα περίοδος που βιώνει η εταιρεία από το 9μηνο του 2022.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης