Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι τράπεζες και τα σχέδια της Κυβέρνησης στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι τράπεζες και τα σχέδια της Κυβέρνησης στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά την υποχώρηση της Παρασκευής, λόγω των όσων έγιναν στις τράπεζες το βλέμμα σήμερα θα παραμείνει σε αυτές. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες και η εγχώρια αγορά σταθεροποιητικά. Κάποιες πιέσεις στις τράπεζες φαίνονται στα πρώτα λεπτά. Δεν είναι ωστόσο σημαντικοί οι όγκοι στην αγορά. Λίγο η ΑΛΦΑ φαίνεται να έχει μεγαλύτερες πιέσεις. Ακολουθεί η ΕΥΡΩΒ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής μάλλον θεωρήθηκαν φυσιολογικά, λόγω των κερδών που υπήρχαν και ελάχιστοι είδαν την πτώση ως αποτέλεσμα των σχεδίων της Κυβέρνησης για τις τράπεζες. Η στήλη όχι μόνο απέδωσε εκεί την πτώση αλλά και επειδή σχεδόν πριν δύο μήνες με άρθρο της είχε καυτηριάσει το θέμα των τόκων των καταθέσεων που παραμένουν στο μηδέν, θεωρεί πως ορθά η Κυβέρνηση ζητάει να συμμορφωθούν. Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες που έχουν πάρει τόσα λεφτά από τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια πρέπει να βάλουν πλάτη.

Ναι, αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη και δεν αρέσει στους επενδυτές, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει κάποια στιγμή και οι τράπεζες με τους τραπεζίτες να βοηθήσουν όπως τόσα χρόνια βοηθάει ο λαός με τους φόρους, με τις αυξήσεις, με τις υπερβολικές χρεώσεις, που χρηματοδοτεί γενναίες εθελουσίες, που πληρώνει παχυλούς μισθούς και μπόνους κ.α.
Με απώλειες 0,5% ο τραπεζικός δείκτης στο άνοιγμα, οι οποίες λίγο μετά αυξήθηκαν, όπως και οι πιέσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Άλλες 10 μέρες για να μας πουν όλες τι έκαναν στο τρίτο τρίμηνο. Η πορεία της αγοράς υποστηρίζεται 100% από τα αποτελέσματα, τα οποία έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως έχουμε δεκάδες φθηνές μετοχές στο χρηματιστήριο. Και αυτή τη φορά θα δούμε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και θα ξεχωρίσουμε τις καλύτερες εταιρείες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρά τα αποτελέσματα με την αγορά ενέργειας να αποτυπώνει και εδώ τα όσα είδαμε τους προηγούμενους μήνες και βλέπουμε και στα αποτελέσματα άλλων εταιρειών. Καλή η πορεία των παραχωρήσεων αλλά της κατασκευής με τις προοπτικές για το μέλλον φυσικά να είναι καλές. Το καθαρό χρέος στα 1,567 δισ. ευρώ και αναμένονται σημαντικές πληρωμές το επόμενο διάστημα, με την εταιρεία να σημειώνει πως διασφαλίζεται η υλοποίηση των επενδυτικών πλάνων αλλά και μπορεί να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 93,2 εκατ. ευρώ από 14,7 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 404,8 εκατ. ευρώ από 212,7 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με ομάδα ομολογιούχων. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη αναδιάρθρωση. Υπάρχουν αναφορές στην ανακοίνωση για τις οποίες θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα πως η ενδιάμεση χρηματοδότηση μπορεί να πάει σε δαπάνες σχετικές με το εργοστάσιο στη Ρουμανία, για το οποία είχαμε ενημέρωση πως οι ασφαλιστικές έχουν χρηματοδοτήσει τα πάντα.

AUTOHELLAS: Με νέα τιμή σήμερα και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου διαπραγματεύεται η μετοχή ύψους 1 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 8,8%.

IDEAL: Και αυτή χωρίς τα 0,12 ευρώ ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου σήμερα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με τα νούμερα που έχει βγάλει και την αποτίμηση θα έπρεπε να ήταν ήδη υψηλότερα. Δε στεκόμαστε στη μικρή προειδοποίηση που είχε η διοίκηση στα αποτελέσματα καθώς αυτά στο σύνολο θα είναι πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προ φόρων. Έχει επενδύσει εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και φαίνεται η αλλαγή στους ισολογισμούς.

FLEXOPACK: Ισχυρό και εδώ το growth και δεν έχει αποτυπωθεί στην αποτίμηση.

MEVACO: Ο κλάδος που δραστηριοποιείται είναι hot και τα μεγέθη εννεαμήνου ήταν εξαιρετικά. Έχουμε άρθρο στην κατηγορία χρηματιστήριο για πέντε τσάμπα μετοχές και φυσικά δε λείπει η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης