Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή συμπεριφορά με πολλά βαριά χαρτιά στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή συμπεριφορά με πολλά βαριά χαρτιά στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακή ξανά! Ενώ τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν ήταν καλά και από εκεί που ίσως βλέπαμε ανοδική αναθεώρηση θα δούμε μάλλον υποβάθμιση, το χρηματιστήριο κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα και των στοιχείων και των αγορών του εξωτερικού. Από νωρίς οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μη τραπεζικές μετοχές το κρατούσαν σε καλά επίπεδα και υψηλότερα των 900 μονάδων. Όμως ξαφνικά και προς τις τελευταίες δύο ώρες μεγάλες εντολές αγοράς στις τράπεζες ώθησαν το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 910 μονάδες.

Νέα ιστορικά υψηλά έγραψαν κάποια βαριά χαρτιά, υψηλά κάποιων ετών ορισμένα άλλα και συνολικά η εικόνα ήταν και πάλι εξαιρετική. Με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν οριακή υποχώρηση ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,69%. Σε καλά σχετικά επίπεδα ο καθαρός τζίρος που ανήλθε σχεδόν στα 70 εκατ. ευρώ.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Από νωρίς φάνηκαν οι διαθέσεις και η στήλη κατέγραψε και την υστέρηση στο γράφημα των ΕΛΠΕ. Τελικά και ενώ ξεκίνησε η Motor Oil να ξεχωρίζει, πήρε τη σκυτάλη η μετοχή των ΕΛΠΕ και πήγε στο +4,30% και στα 7,52 ευρώ. Η Motor Oil με υψηλό στα 20,90 ευρώ έκλεισε τελικά στα 20,36 ευρώ και με μικρές απώλειες 0,49%.

ΑΔΜΗΕ: Εντυπωσιακός! Λέτε να τέλειωσε ο πωλητής; Στα 1,7740 ευρώ και στο +4,35% με όγκο 390 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έβγαλαν δυνατή αντίδραση. Αναβάθμισε και η DBRS την Πειραιώς. Στα 1,3195 ευρώ και στο +3,09% η Πειραιώς και στο +2,47% η ΑΛΦΑ με κλείσιμο ξανά λίγο πάνω από1 ευρώ. Πάνω από 1% ενισχύθηκε η Eurobank και με απώλειες 0,84% έκλεισε η Εθνική.

AEGEAN: Δυνατή κίνηση και από εδώ. Στα 5,16 ευρώ και στο +3,61%. Ο όγκος στις 76 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και νέα ιστορικά υψηλά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Και εδώ νέα ιστορικά υψηλά.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πλησίασε τα 10 ευρώ αλλά έκλεισε στα 9,88 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Υποχώρησε 1,46% και έχει γυρίσει πλέον στα 4,06 ευρώ από 4,35 ευρώ που ήταν λίγες μέρες πριν. Απώλειες κατέγραψε και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Cenergy.

MIG: Ξεχωρίζει εδώ και κάποιες μέρες. Στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις έχει μόνο μία πτωτική. Σήμερα άνοιξε με κέφια και υψηλό όγκο. Τελικά έκλεισε στα 0,0394 ευρώ και στο +9,44% με όγκο 9,5 εκατ. τεμάχια.

INTRACOM: Το κλειδί είναι το ταμείο και αυτό γράφαμε πριν λίγες μέρες πως μπορεί να είναι ο καταλύτης. Σήμερα με όγκο πάνω από 250 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 5,19% και έκλεισε στα 1,7040 ευρώ. Για να δούμε αν κάποιοι έχουν υπολογίσει σωστά ή ξέρουν κάτι
παραπάνω.

FRIGOGLASS: Πάλι απώλειες για τη μετοχή και έχασε 4,44%. Η περαιτέρω ενημέρωση των επενδυτών είναι απαραίτητη.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πιέστηκαν σήμερα και με όγκο 63 χιλ. τεμάχια έχασαν 3,18%.

CPI: Και εδώ βγήκαν κομμάτια και υποχώρησε 2,87%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,05 ευρώ και στο +1,76%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Έχει καιρό να μας απασχολήσει η μετοχή, καθώς δεν κάνει και κάτι το ιδιαίτερο για να μας τραβήξει το βλέμμα. Έβγαλε όμως ενημέρωση για το εννεάμηνο και το τρίτο τρίμηνο ήταν δυνατό καθώς έδωσε κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ από 1,76 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο είχε καθαρά κέρδη 68 χιλ. ευρώ από ζημία 617 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 7,9 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής στα 1,04 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης