Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Οι προτάσεις εξαγοράς με premium στην Κλουκίνας - Λάππας, η «άφαντη» Βιολέτα και η πτώση στα μεγέθη

Αποκλειστικό: Οι προτάσεις εξαγοράς με premium στην Κλουκίνας - Λάππας, η «άφαντη» Βιολέτα και η πτώση στα μεγέθη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε λουκέτο στα καταστήματα που διατηρούσε σε Αλβανία και Σερβία...
Σχετικά Άρθρα
Δύο προτάσεις εξαγοράς από ισχυρά ονόματα του επιχειρηματικού χάρτη έχουν υποβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη μετοχική ομάδα της Κλουκίνας-Λάπας και μάλιστα με πολύ υψηλό premium σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.
Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο προτάσεις κόλλησαν στην «αδιαφορία» της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Βιολέτας Λάππα αλλά και την έλλειψη διάθεσης από την πλευρά της για συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Και όλα αυτά ενώ οι δείκτες της εταιρίας επιδεινώνονται με τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές να ενισχύονται και τη ρευστότητα να υποχωρεί πράγμα που τη φετινή χρονιά καλύπτεται σε ένα βαθμό από τη συμφωνία με το Ποσειδώνιο και την πρόσφατη απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου 1 εκ ευρώ από τη θυγατρική τεχνική εταιρία.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε λουκέτο στα καταστήματα που διατηρούσε σε Αλβανία και Σερβία ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα η κα Βιολέτα Λάππα θα ανακοινώσει το «όνειρό της» που θα είναι διακοπή της λειτουργίας καταστημάτων και στην Ελλάδα και έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να αναπληρώσουν το τζίρο των φυσικών σημείων πώλησης.

Με ποιους τα βρήκαν οι υποψήφιοι αγοραστές

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές της Κλουκίνας συμφώνησαν για την απόκτηση του ποσοστού του κου Λουκά Σπεντζάρη αλλά και της κυρίας Μαίρης Λάππα (αδελφή της Βιολέτας) και κάτοχο ποσοστού 3% αλλά και του 50% κυπριακής εταιρίας που ελέγχει περί το 8% της εισηγμένης.
Φέρονται μάλιστα να συζήτησαν και με την κα Βιολέτα Λάππα αλλά το αποτέλεσμα ήταν … το κενό δηλαδή δεν υπήρξε αρνητική ή θετική απάντηση αλλά εμμονή για τη διατήρηση από την πλευρά της θέσης της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας.
Και αυτά συμβαίνουν ενώ η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας είναι μόλις στα 20 εκ ευρώ με τη μετοχή να βρίσκεται σε πλήρη χρηματιστηριακή ανυποληψία με ιδιαίτερα χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Το ερώτημα που κυριαρχεί στους γνωρίζοντες είναι αν τελικά η Κλουκίνας-Λάππας βρίσκεται σε πορεία συρρίκνωσης κατ’ επιλογή της κας Βιολέτας Λάππα που έχει το απόλυτο πρόσταγμα καθώς η αδελφή της Μαίρη Λάππα έχει τυπική παρουσία στην εταιρία και φαίνεται να είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει μετοχικά εφ όσον λάβει ικανοποιητικό τίμημα.
Πάντως φαίνεται η Κλουκίνας-Λάππας πραγματοποιεί νέα ανοίγματα που δεν φαίνεται προς το παρόν να έχουν αποτελέσματα όπως το λασνάρισμα της συλλογής ρούχων Pom & Jenny που υπογράφει η Τζένη Μπαλατσινού σύζυγος του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και κουμπάρα της κας Βιολέτας Λάππας η οποία βάφτισε το καλοκαίρι του 2021 το γιό τους.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Λάππα ελέγχει περί το 45% της εταιρίας (στο ΧΑ εμφανίζεται 42% περίπου ενώ περί το 30% κατέχει άμεσα και έμεσα ο κ Λουκάς Σπεντζάρης. Ο τελευταίος αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης διαχειριστικού ελέγχου που υπέβαλε και η οποία εκδικάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.
Τυχόν αποδοχή της αίτησης διαχειριστικού ελέγχου είναι προφανές ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εισηγμένη δεδομένων των θεμάτων που έχει θέσει σε ότι αφορά στη διαχείριση της Κλουκίνας-Λάππας ο κ. Σπεντζάρης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης