Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποχωρεί ο πληθωρισμός, κάνουν πάρτι οι αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποχωρεί ο πληθωρισμός, κάνουν πάρτι οι αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΕΣ: Ράλι πυροδότησαν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση από την εκτίμηση των αναλυτών. Υποχώρησε στο 7,1% έναντι 7,3% που ήταν η εκτίμηση. Πολύ θετικά τα νούμερα και νομίζουμε αποτυπώνουν την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και δίνουν το σύνθημα για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία κατέγραψαν ράλι τα παράγωγα στη Νέα Υόρκη και οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Άνοδο άνω του 2% κατέγραφε ο DAX. Παράλληλα υποχώρησαν σημαντικά και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Πολύ καλό νέο και για τις επιχειρήσεις. Το ΧΑ δεν ακολούθησε το πάρτι των ξένων αγορών αλλά κατέγραψε άνοδο 0,83% κλείνοντας στις 920,53 μονάδες με τζίρο 62 εκατ. ευρώ.

ΤΙΜΕΣ: Βλέποντας τις τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, πρέπει εκτός από υποχώρηση του πληθωρισμού να δούμε και κάποια μείωση στις τιμές των προϊόντων. Πέφτουν τα μεταφορικά κόστη και το ενεργειακό είναι μικρότερο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τρομερή κίνηση από τη διοίκηση. Πουλάει ίδιες μετοχές στη Fairfax και την κάνει δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο. Στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή παίρνει σε πρώτη φάση και στα 20 ευρώ σε δεύτερη. Συνολικά τοποθετεί 100 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε ο τίτλος και στα 19,47% με άνοδο 3,02%.

JUMBO: Δυνατά τα νούμερα και πρέπει να δούμε κάποια στιγμή να ξεκολλάει η μετοχή. Στα 15,06 ευρώ και στο +1,21%. Πρόσφατα έκοψε το τελευταίο μέρισμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει ακάθεκτη η Πειραιώς με τοποθετήσεις από επενδυτή από ΗΠΑ. Καλή κίνηση και από τις άλλες συστημικές πλην Eurobank, η οποία υστέρησε λίγο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Δυνατή κίνηση και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

FOURLIS: Δεύτερη μέρα μεγάλης ανόδου και φυσικά οι τοποθετήσεις μας κάνουν να ψάχνουμε για κάποιο νέο. Η άποψη της στήλης είναι πως η μετοχή ήταν φθηνή και χρειάζεται μία καλή ανοδική κίνηση. Πριν λίγες εβδομάδες ήταν στα 2,5 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 3,33 ευρώ με άνοδο 6,22%.

AVAX: Το ανεκτέλεστο την περίοδο που διανύουμε φτάνει στα 2,3 δισ. ευρώ. Βελτιωμένο ήταν το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα νέα έργα παρουσιάζουν καλύτερους όρους κερδοφορίας. Η ανάκαμψη λέει η εταιρεία συνεχίζεται στο τέταρτο τρίμηνο και θα συνεχιστεί το 2023. Συνολικά από συνεχιζόμενες δραστηριότητες είχε ζημία 5,9 εκατ. ευρώ από κέρδη 12,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο αλλά στο τρίτο τρίμηνο είχε κέρδη 14,2 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Από νωρίς μπήκε μεγάλη εντολή πώλησης και με το πέρασμα της ώρας κατέβαινε όλο και χαμηλότερα βυθίζοντας τη μετοχή. Προς το τέλος της συνεδρίασης βρήκε αγοραστή η εντολή πώλησης, αλλά η μετοχή έκλεισε με απώλειες 6,62%. Δεν υπάρχει και κάποιο νέο από τις συζητήσεις με τον Δημήτρη Κούτρα. Δημοσίευσε και αποτελέσματα με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 1,24 εκατ. ευρώ από 1,37 εκατ. ευρώ (-9,73%). Σε σύγκριση με το εξάμηνο υπήρξε βελτίωση αφού τότε είχαμε καθαρά κέρδη 534 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 31%.

ΣΙΔΜΑ: Το τρίτο τρίμηνο αν και είχε αύξηση πωλήσεων είχε ζημιές. Στο εννεάμηνο τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 12,3 εκατ. ευρώ από 32,1 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 208,5 εκατ. ευρώ από 162 εκατ. ευρώ.

ΠΑΪΡΗΣ: Καλό το τρίτο τρίμηνο και συνολικά το εννεάμηνο είχε κέρδη προ φόρων 613 χιλ. ευρώ από 111 χιλ. ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Βελτιωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα στη μετοχή. Στα 6,68 ευρώ και στο +4,05%.

MIG: θα πρέπει να δούμε κάποια είδηση εδώ για να δικαιολογηθεί η κίνηση των τελευταίων εβδομάδων. Τα δάνεια της ΑΝΕΚ κουρεύτηκαν, μήπως θα γίνει κάτι και στη MIG; Έτσι κι αλλιώς με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει δε νομίζουμε ότι καλύπτονται τα δάνεια. Στο +4,62% και στα 0,0453 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Χθες στο -30% και σήμερα στο +16,93%. ΄

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης