Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτοκαταστροφή και το 2023: Στο -40% η μετοχή της Silvergate, λόγω συρρίκνωσης καταθέσεων

tags :
Κρυπτοκαταστροφή και το 2023: Στο -40% η μετοχή της Silvergate, λόγω συρρίκνωσης καταθέσεων
Κακά τα μαντάτα για την κρυπτο-τράπεζα Silvergate...
Bank run σημειώνεται στην κρυπτοτράπεζα Silvergate, στον απόηχο της εν εξελίξει κρυπτοκαταστροφής που ξεκίνησε το 2022 και συνεχίζεται…
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, οι πελάτες της τράπεζας «σήκωσαν» καταθέσεις 8,1 δισεκ. δολ. αναγκάζοντάς την να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.
Ειδικότερα, οι καταθέσεις της συρρικνώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου από 11,9 δισ. στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Silvergate, η οποία είναι τράπεζα μέλος του συστήματος της Federal Reserve και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δέχεται από πέρυσι έντονες πιέσεις καθώς οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων έχουν πέσει και αρκετοί μεγάλοι παίκτες έχουν καταρρεύσει.
Η τιμή της μετοχής της είχε πέσει 88% το 2022.
Ο Alan Lane, διευθύνων σύμβουλος της Silvergate, είπε ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης αντιμετώπισε «κρίση εμπιστοσύνης και σε αυτό το είδος κατάστασης πολλοί από τους θεσμικούς παίκτες έχουν αντλήσει χρήματα από αυτές τις πλατφόρμες συναλλαγών».
Line chart of $ showing US-listed shares in crypto bank Silvergate sink
Όπως ανέφερε ο όμιλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να συγκεντρώσει μετρητά, η Silvergate έσπευσε να πουλήσει χρεόγραφα αξίας 5,2 δισ. δολαρίων με ζημία 718 εκατ. δολαρίων.
Ο Lane πρόσθεσε ότι ο κλάδος γνώρισε μια «σημαντική υπερμόχλευση που άρχισε να χαλαρώνει» πέρυσι, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην κατάρρευση εταιρειών όπως η Celsius, η Voyager και η Three Arrows Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης