Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς αναβολή η νέα «παγκόσμια τάξη πραγμάτων»... - Ο Soros δεν πάει στο Νταβός!

Προς αναβολή η νέα «παγκόσμια τάξη πραγμάτων»... - Ο Soros δεν πάει στο Νταβός!
Η μη συμμετοχή του, παράλληλα με τους ανακριβείς ισχυρισμούς ότι ο ιδρυτής του WEF, Klaus Schwab, δεν συμμετείχε επίσης στο δικό του συνέδριο, τροφοδότησε αβάσιμες εικασίες στα social media
Πλήθος ερωτημάτων και νέες θεωρίες συνωμοσίας έχει πυροδοτήσει η απουσία του δισεκατομμυριούχου George Soros στο Νταβός της Ελβετίας.
Προς υπεράσπισή του, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter στις 10 Ιανουαρίου ότι η απουσία του οφείλεται «σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση υποχρεώσεων», προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να εκφωνήσει μια ομιλία στο Μόναχο στις 16 Φεβρουαρίου, έναν ολόκληρο ημερολογιακό μήνα μετά την έναρξη της ετήσιας συνεδρίασης του WEF.
Η μη συμμετοχή του, παράλληλα με τους ανακριβείς ισχυρισμούς ότι ο ιδρυτής του WEF, Klaus Schwab, δεν συμμετείχε επίσης στο δικό του συνέδριο, τροφοδότησε αβάσιμες εικασίες στα social media ότι η απουσία του Soros ήταν προμελετημένη για να αποφευχθεί ένα καταστροφικό γεγονός.
Καταγραφή_44.JPG
«Κάτι πάει κάτω;»… Ο Lavern Spicer, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στη Φλόριντα, αναρωτήθηκε στο Twitter. «Κάτι ετοιμάζεται...» έγραψε ο James Bradley, υποψήφιος του GOP στην Καλιφόρνια.
Η περιουσία του Soros, το εβραϊκό του υπόβαθρο και ο όγκος των πολιτικών και φιλανθρωπικών του δωρεών τον έχουν καταστήσει πρωταρχικό στόχο για θεωρίες συνωμοσίας, πολλές από τις οποίες έχουν να κάνουν με μια «μια παγκόσμια φυλή που επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων».
Μέσω του Open Society Foundations, των οργανώσεων που χορηγούν επιχορηγήσεις, ο Soros έχει διανείμει 32 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, έχοντας νωρίτερα δωρίσει τεράστια ποσά σε προεδρικές υποψηφιότητες των Δημοκρατικών.
Ο ρόλος του ως γενναιόδωρου ευεργέτη σε πολλούς σκοπούς έχει υποκινήσει τις θεωρίες ότι χρησιμοποιεί τον πλούτο του για να επηρεάσει τις παγκόσμιες υποθέσεις.
Ο Soros, ουγγρικής καταγωγής επιζών του Ολοκαυτώματος, έχει κατηγορηθεί, χωρίς στοιχεία, ως συνεργάτης των Ναζί από την ηθοποιό Roseanne Barr και τον θεωρητικό συνωμοσίας Alex Jones, έναν ισχυρισμό που έχει διαψεύσει δημοσίως, καθώς και για τη χρηματοδότηση μεταναστευτικών κρίσεων στις ΗΠΑ. και Ευρώπη.
Η απουσία του από το Νταβός έχει προκαλέσει νέους ισχυρισμούς ότι η «παγκοσμιοποιητική φυλή» σχεδιάζει κάτι που θα βοηθούσε στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης