Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: «Απολογία» προς την Τουρκία για το κάψιμο του Κορανίου – Αποστάσεις από την... ισλαμοφοβία

tags :
Σουηδία: «Απολογία» προς την Τουρκία για το κάψιμο του Κορανίου – Αποστάσεις από την... ισλαμοφοβία
Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström, χαρακτήρισε «αποκρουστικές" τις ισλαμοφοβικές προκλήσεις, με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου από έναν ακροδεξιό ακτιβιστή κοντά στην τουρκική πρεσβεία, εν μέσω διαδηλώσεων που συνδέονται με τη διαδικασία ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023.
«Η Σουηδία έχει μια εκτεταμένη ελευθερία έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση ή εγώ ο ίδιος υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται», ανέφερε ο Billström σε δημοσίευσή του στο Twitter.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, η οποία έχει θέσει εμπόδια τόσο στην υποψηφιότητα της Σουηδίας όσο και αυτή της Φινλανδίας αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, αφού οι σουηδικές αρχές επέτρεψαν στην αντιτουρκική διαδήλωση να πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και υποστήριξε επίσης πως η διαμαρτυρία αυτή δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία της έκφρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης