Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει μία αυξημένη πολιτική ένταση, αλλά οι δικές μας πληροφορίες λένε πως οι ξένοι δεν ασχολούνται με αυτά. Δεν τους νοιάζει δηλαδή αν θα δώσει ονόματα ο Τσίπρας ή όχι. Κοιτάνε τις δημοσκοπήσεις και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Γι’ αυτό και τόσο καιρό ανεβαίνει το Χ.Α. παρά τα όσα γράφονται και λέγονται από την αντιπολίτευση, για υποκλοπές, ακρίβεια, διαχείριση ενεργειακής κρίσης κ.α.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά με τις αγορές της Ευρώπης να κινούνται γύρω και οριακά κάτω από το χθεσινό κλείσιμο. Μάλλον στάση αναμονής δείχνουν τα πρώτα λεπτά μαζί με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης στις τράπεζες. Ο τζίρος χαμηλός. Coca Cola, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίος κρατούν το Γ.Δ. σε επαφή με τις 1.000 μονάδες

ΤΙΤΑΝ: Έκανε την έκπληξη σήμερα και δημοσίευσε προσωρινά αποτελέσματα. Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση περιμένει τζίρο το 2022 πάνω από 2,25 δισ. ευρώ καθώς το τέταρτο τρίμηνο ήταν πολύ δυνατό και EBITDA πάνω από 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021. Ο καθαρός δανεισμός θα είναι κάτω από 800 εκατ. ευρώ την ώρα που στο τρίτο τρίμηνο ήταν 912 εκατ. ευρώ. Τρομερά νούμερα και επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της στήλης πως η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή και πως εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε αποτυπωθεί η βελτίωση των μεγεθών που είδαμε και στο τρίτο τρίμηνο στο ταμπλό. Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 10 εκατ. ευρώ ενεργοποιεί η εταιρεία. Στις 22 Μαρτίου τα τελικά νούμερα και η τηλεδιάσκεψη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν EBITDA 740 εκατ. ευρώ (+106% έναντι του 2021) λόγω της ισχυρής πορείας του κλάδου ενέργειας. Η εκτίμηση δίνει EBITDA στο τέταρτο τρίμηνο αυξημένα κατά 74% που ίσως περιέχουν ανοδικό ρίσκο αναφέρει η Eurobank Equities και θα μπορούσαν τα συνολικά να ανέλθουν στα 780-790 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να σημειώσουμε πως πλέον η φήμη που υπήρχε για διάθεση άμεσα ποσοστού από το ΤΧΣ δεν υπάρχει. Πάει μετά τις εκλογές και αφού θα έχουν δημοσιεύσει ένα-δυο τρίμηνα ακόμα οι συστημικές. Αυτό καταλαβαίνετε πως λειτουργεί υπέρ της αγοράς, αφού όσοι περίμεναν να αγοράσουν από το placement του ΤΧΣ τώρα πάνε από το ταμπλό. Υποχωρούν στο ξεκίνημα οι συστημικές με την ΑΛΦΑ να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η Piraeus Securities αποτιμά την Ιόνια και Κεντρική Οδό 2,7 ευρώ ανά μετοχή, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι 1,4 ευρώ ανά μετοχή, την Εγνατία Οδό 1,45 ευρώ, το Καζίνο στο Ελληνικό το αποτιμά 105 εκατ. ευρώ (το 49% που κατέχει) και θα επανέλθει όταν έχει περισσότερες λεπτομέρειες, την Ολυμπία Οδό 0,66 ευρώ ανά μετοχή και το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο (πλην ΑΠΕ) 4,3 ευρώ ανά μετοχή. Την κατασκευαστική δραστηριότητα (ΤΕΡΝΑ) την αποτιμά 1,7 ευρώ ανά μετοχή και το ποσοστό που έχει στην ΤΕΝΕΡΓ 8,5 ευρώ ανά μετοχή. Υπάρχουν και κάποια άλλα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δίνει αποτίμηση 1,45 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει ανοδικά στο ξεκίνημα και είναι στα 1,91 ευρώ.

AUSTRIA CARD: Σήμερα εγκρίνεται η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των αρχικών μετοχών αλλά γίνεται και αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ εισάγονται στις 27 Ιανουαρίου πάλι όμως με αναστολή. Θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις 30/1 και μέχρι τέλος Μαρτίου θα γίνει η τελική εισαγωγή και η διαγραφή της Inform Λύκος. Με βάση το ενημερωτικό και τα αποτελέσματα 2021 η AustriaCard είχε πωλήσεις 177,9 εκατ. ευρώ, EBITDA 26,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 10,04 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 68,4 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 85 εκατ. ευρώ με το σύνολο του ενεργητικού στα 226,3 εκατ. ευρώ. Η Λύκος το 2021 είχε πωλήσεις 75 εκατ. ευρώ, EBITDA 6,7 εκατ. ευρώ και ζημία 34 χιλ. ευρώ.

Πριν τη διασυνοριακή συγχώνευση στην AustriaCard ο Νίκος Λύκος έχει το 83,28% και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος το 1,21%. Η ελεύθερη διασπορά είναι 15,51%. Στην Inform Λύκος η AustriaCard έχει 70,79% και η Όλγα Λύκο 9,42%. Η ελεύθερη διασπορά είναι 19,79%. Μετά τη συγχώνευση ο Νίκος Λύκος θα έχει το 77,25%, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος το 1,48% και η ελεύθερη διασπορά θα είναι 21,27%. Σήμερα, ένας μέτοχος της Λύκος με 1.000 μετοχές θα λάβει 218 μετοχές του νέου σχήματος. Σήμερα η AustriaCard έχει 16,86 εκατ. μετοχές, η Λύκος 20,57 εκατ. μετοχές και το νέο σχήμα θα έχει 18,17 εκατ. μετοχές.

ΑS COMPANY: Έκανε ο βασικός μέτοχος γονική παροχή στα παιδιά του και μείωσε το ποσοστό του κάτω από το 1/3. Ελπίζουμε να μη δούμε καμία αύξηση στη συνέχεια που θα οδηγήσει σε δημόσια πρόταση. Η ελεύθερη διασπορά βέβαια δεν είναι μεγάλη και η μετοχή είναι τσάμπα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με καλό όγκο από τα πρώτα δευτερόλεπτα και άνοδο. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης