Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία - Δεν αποτελούν επιθετική απειλή για τη Ρωσία

Biden: Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία - Δεν αποτελούν επιθετική απειλή για τη Ρωσία
Τα τανκς θα «ενισχύουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της και να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους», δήλωσε ο Biden από τον Λευκό Οίκο
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/1/2023) ότι θα εξοπλίσει την Ουκρανία με το τανκ M1A1 Abrams, στην προσπάθεια της Δύσης να ενισχύσει το Κίεβο καθώς προετοιμάζεται για μια νέα ρωσική επίθεση.
Τα 31 άρματα μάχης τα οποία αντιστοιχούν σε ένα ουκρανικό τάγμα τανκς, θα προστεθούν στα περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμευτεί να δώσουν οι ΗΠΑ από τότε που η Ρωσία άρχισε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση πριν από σχεδόν ένα χρόνο.
Τα τανκς θα «ενισχύουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της και να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους», δήλωσε ο Biden από τον Λευκό Οίκο.
«Η παράδοση αυτών των τανκς στο πεδίο της μάχης θα πάρει χρόνο. Χρόνο που θα δούμε και θα χρησιμοποιήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι Ουκρανοί είναι πλήρως προετοιμασμένοι», πρόσθεσε προβληματισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αργότερα πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την ουκρανική γη. Δεν αποτελεί επιθετική απειλή για τη Ρωσία».
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν επίσης οκτώ οχήματα ανάκτησης M88 που υποστηρίζουν το M1A1 Abrams.
Η κυβέρνηση Biden θα στείλει επίσης περισσότερα από 500 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων για να ενισχύσει τον στρατό της Ουκρανίας.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν τα νέα M1 χρησιμοποιώντας κεφάλαια από την εγκεκριμένη από το Κογκρέσο Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας.
Θα χρειαστεί «αρκετός χρόνος » για να παραδοθούν τα τανκς στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Μιλάμε για μήνες όχι για εβδομάδες», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης