Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Κέρδη 0,4% στα 1942,6 δολάρια η ουγγιά, με πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις

Χρυσός: Κέρδη 0,4% στα 1942,6 δολάρια η ουγγιά, με πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε σήμερα 25/1/23 ο χρυσός, καθώς διατηρούνται οι προσδοκίες για πιο ήπιο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.
Σύμφωνα με τον Fawad Razaqzada, αναλυτή αγοράς σε City Index και FOREX.com, ο χρυσός «συνεχίζει να λαμβάνει στήριξη με βάση το ότι οι μέρες των αυξήσεων επιτοκίων είναι μετρημένες».
Ο ίδιος προσθέτει ωστόσο ότι «δεδομένου των εντυπωσιακών κερδών του τους προηγούμενους δυόμιση μήνες, ορισμένοι πιστεύουν ότι η αγορά έχει τιμολογήσει ήδη την εξέλιξη αυτή».
Σε κάθε περίπτωση, σε τεχνικό επίπεδο τα 1.920 δολάρια που ήταν πριν αντίσταση πλέον έχουν καταστεί στήριξη, με τον Razaqzada να σημειώνει ότι για όσο ο χρυσός δεν χάνει το εν λόγω επίπεδο η τάση παραμένει ανοδική και δεν αποκλείεται μία πορεία προς τα 2.000 δολάρια.
Κατά τα άλλα, ο χρυσός κινείται στο +6% από τις αρχές του 2023, καθώς οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων και οι προβλέψεις για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας έχουν αποδυναμώσει το δολάριο.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 0,4% ή 7.20 δολάρια στα 1.942,6 δολάρια η ουγγιά. Σημειώνεται ότι το ανοδικό σερί πέντε ημερών είναι το μεγαλύτερο για το πολύτιμο μέταλλο από τον περασμένο Αύγουστο.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι εισχύθηκε κατά 0,8% στα 23,941 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο έχασε 2,7% στα 1.687,9 δολ. ενώ η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,9% στα 1.046,1 δολ. η ουγγιά.
Ο χαλκός ολοκλήρωσε με οριακές απώλειες 0,1% στα 4,2445 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης