Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τους Ουκρανούς σε Zaporizhia και Donetsk, καταλαμβάνουν το Ugledar - Καταιγισμός 55 πυραύλων στο Κίεβο

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τους Ουκρανούς σε Zaporizhia και Donetsk, καταλαμβάνουν το Ugledar - Καταιγισμός 55 πυραύλων στο Κίεβο
Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς σε Donetsk και Zaporizhia ενώ στο στόχαστρο της Ρωσίας βρέθηκε εκ νέου το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
(upd 4) Αμείωτες συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στο Donetsk και τη Zaporizhia ενώ η Ρωσία διαβεβαιώνει, πως τα δυτικά άρματα μάχης δεν πρόκειται να αλλάξουν το παραμικρό στους σχεδιασμούς της Μόσχας.
Οι Ρώσοι σφίγγουν και άλλο τον κλοιό, καθώς την Πέμπτη 26/1/2023 εισήλθαν στο Ugledar στρατηγικής σημασίας βιομηχανική πόλη στο νότιο Donetsk για την αποκοπή των Ουκρανών από τον διάδρομο της Κριμαίας.
Πυραυλικός καταιγισμός έπληξε για μία ακόμη φορά το Κίεβο, με τους Ρώσους να επιλέγουν στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους αποδυναμώνοντας περαιτέρω την ήδη εξασθενημένη ουκρανική αεράμυνα.
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι αποκαλύπτουν μία καινούργια ανακάλυψή τους, το υπερσύγχρονο ρομποτικό όχημα Marker, το οποίο μπορεί να εντοπίζει και να καταστρέφει με μεγάλη ευκολία άρματα μάχης.

Κόλαση πυρός σε Donetsk και Zaporizhia  - Οι Ρώσοι εισήλθαν στο Ugledar στο νότιο Donetsk

Οι Ρώσοι με ισχυρή δύναμη πυρός προκάλεσαν μεγάλη φθορά στον ουκρανικό στρατό στo Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Pavlovka και Levadnoye στην περιοχή Zaporizhia.
Οι απώλειες των Ουκρανών σε αυτές τις περιοχές το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 60 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο φορτηγά.
Oι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ugledar πολεμώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα περίχωρα της πόλης.
Σύντομα τα ρωσικά στρατεύματα απέκλεισαν τα ρωσικά στρατεύματα απέκλεισαν το Pokrovsk-Vuhledar.
Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε δύο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kharkiv και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, εξουδετερώνοντας πάνω από 20 Ουκρανούς στρατιωτικούς, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνα.
Στην περιοχή Kupyansk, το πυροβολικό της δυτικής στρατιάς προκάλεσε ζημιές με ισχυρή δύναμη πυρός στην 14η και 92η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Sinkovka και Timkovka στην περιοχή Kharkov και Novosyolovskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Liman, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περίπου 70 μαχητές και καταστρέφοντας τέσσερα αμερικανικά οβιδοβόλα M777, αμερικανικής κατασκευής.
Επιπροσθέτως οι Ρώσοι κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις κατά την προέλασή τους στο Donetsk σκοτώνοντας πάνω από 40 Ουκρανούς στρατιώτες την Τετάρτη 26/1/2023 ενώ κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη με πυρομαχικά πυροβολικού στον οικισμό Konstantinovka.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο M109 Paladin αμερικανικής κατασκευής, δύο οβιδοβόλα D-20 και Giatsint-B, καθώς και ένα ραντάρ AN/TPQ-50 αμερικανικής κατασκευής στην Kherson.
Επιπλέον ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 στο Donetsk.

1_11.jpg
2_19.jpg

Πυραυλικός καταιγισμός στο Κίεβο

Εκρήξεις στο Κίεβο αλλά και σε άλλες ουκρανικές πόλεις καταγράφηκαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το πρωί από μια νέα ρωσική πυραυλική επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, εκδηλώθηκε με 55 πυραύλους.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό πάντα, οι δυνάμεις της αεράμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν τους 47 από τους 55 πυραύλους που εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας, κυρίως σε Κίεβο, Οδησσό, Vinnytsia, Zhytomyr και Mykolaiv.
Λόγω της νέας πυραυλικής επίθεσης, διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται στις περιοχές του Κιέβου, της Οδησσού και του Dnipropetrovsk.

Στους 11 οι νεκροί

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν στα νέα μεγάλης κλίμακας ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία.
«Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και, δυστυχώς, άλλοι 11 έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών στην ουκρανική τηλεόραση.
Πρόσθεσε ότι 11 περιοχές έχουν πληγεί συνολικά από τις ρωσικές επιθέσεις

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της ειδικής επιχείρησης

Την ίδια ώρα ο Ρώσος στρατηγός Andrey Kartapolov, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Δεν χρειάζεται να αλλάξει το καθεστώς της ειδικής επιχείρησης.
Οι Αμερικανοί συνήθιζαν να προμηθεύουν όπλα και τους Αφγανούς.
Νομίζαμε τότε ότι ήμασταν σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες;
Όχι, δεν το κάναμε Είναι εσωτερικό θέμα κάθε χώρας τι θα πουλήσει και σε ποιον», είπε ο στρατηγός.
Νωρίτερα, ο Mikhail Sheremet, βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής του καθεστώτος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης λόγω της απόφασης των ΗΠΑ και της Γερμανίας να προμηθεύσουν τανκς στην ουκρανική πλευρά.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η αλλαγή του καθεστώτος της ειδικής επιχείρησης είναι μια ευκαιρία να τεθεί η οικονομία της χώρας σε πολεμικές βάσεις και να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι για τη νίκη. Αργότερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov ξεκαθάρισε ότι το Κρεμλίνο δεν εξετάζει την ιδέα να αλλάξει το καθεστώς της στρατιωτικής επιχείρησης.


Το ρωσικό υπερόπλο

Ένα μυστικό όπλο διαθέτει η Ρωσία, το οποίο μπορεί να καταστρέψει και τα πιο προηγμένα δυτικά άρματα μάχης, όπως το Leopard και το Abram.
Ο λόγος για το στρατιωτικό ρομποτικό όχημα Marker, που μπορεί να ανιχνεύει και να καταστρέφει αυτόματα τον εχθρικό εξοπλισμό, όπως δήλωσε ο Dmitry Rogozin, πρώην επικεφαλής της Roscosmos.
Ο Rogozin υπηρετεί επί του παρόντος ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας στρατιωτικών συμβούλων των Tsar's Wolves.
Το Marker είναι σε θέση να καταστρέψει δυτικά τανκς, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Abrams και των γερμανικών Leopards.

Εντοπίζει εύκολα τους στόχους

Η έκδοση μάχης του ρομπότ Marker, χάρη στα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει, μπορεί να εντοπίσει με μεγάλη ευκολία τους εχθρικούς στόχους και να τους πλήξει, είπε ο Rogozin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρομπότ θα μπορεί επίσης να επιλέξει ανεξάρτητα έναν στόχο κατά προτεραιότητα και να τον χτυπήσει με κατάλληλα μέσα πυροβολικού.
Τέσσερα ρομπότ Marker θα παραδοθούν στο Donbass τον Φεβρουάριο 2023.
Θα δοκιμαστούν σε ένα πεδίο εκπαίδευσης πριν ξεκινήσουν στο πεδίο της μάχης.
Το Marker έχει κατασκευαστεί από την Research and Production Association Android Technology.
Σύμφωνα με τον Rogozin, το ρομπότ είχε δοκιμαστεί ως σύστημα ασφαλείας για το κοσμοδρόμιο Vostochny.

Με drones και laser

Το Marker μπορεί επίσης να γίνει ο φορέας drones καμικάζι.
Ένα ρομπότ Marker μπορεί να φέρει έως και 16 drones.
Αυτά τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη εχθρικών μη επανδρωμένων οχημάτων.
Το Marker μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με όπλα laser ικανά να χτυπούν drones σε μεγάλες αποστάσεις.
Η μάχιμη έκδοση του ρομπότ μπορεί να φέρει συστήματα αντιαρματικών πυραύλων σε συνδυασμό με βαρύ πολυβόλο ή άλλα όπλα.
Αυτό είναι το μυστικό όπλο της Ρωσίας για τα δυτικά τανκς – Αποκαλύπτεται το ρομπότ Marker, που έχει drones και laser

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης