Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις 1.004 μονάδες με ενθουσιασμό και πολλούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις 1.004 μονάδες με ενθουσιασμό και πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρίτη και φαρμακερή που λέει και ο λαός. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση δοκίμασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και σήμερα κατάφερε να κλείσει πάνω από αυτό το σημείο (1.004 μονάδες +1,02%). Το καλό ευρωπαϊκό κλίμα, αλλά κυρίως οι προσδοκίες για deals κρατούν αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αγορά περιμένει την ολοκλήρωση της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής και τώρα περιμένει το νέο deal της Ελλάκτωρ ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως και η Ηλέκτωρ θα πουληθεί. Η ΔΕΗ είναι κοντά στην απόκτηση της Enel Ρουμανίας, αλλά υπάρχουν πληροφορίες και για προτάσεις που έχουν δεχθεί άλλοι εισηγμένοι βασικοί μέτοχοι. Η Inform Λύκος λόγω AustriaCards έκανε μεγάλη κίνηση σήμερα.

Υπάρχει ενθουσιασμός και μεγάλη βελτίωση αποτιμήσεων. Δεν έχουμε ενδείξεις υπερβολής και πολλές μετοχές παραμένουν κατά την ταπεινή μας άποψη ελκυστικά αποτιμημένες. Δεν ξέρουμε πόση κίνηση μπορεί να δώσει ο ενθουσιασμός αυτός. Ακολουθούμε την τάση βάζοντας stop profit.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η τιμή μας πάει πίσω στο Μάρτιο του 2015. Το σχήμα Κούτρα-Wade Adams συζητά με τη διοίκηση του ομίλου για την απόκτηση του Άκτωρα όπως έγραψε σήμερα το ΒΝ, μία πληροφορία που έχει μεταδώσει λίγο καιρό πριν αλλά φαίνεται πως οι δύο πλευρές είναι τώρα πιο κοντά. Θα υπάρξει προφανώς απάντηση από την εταιρεία αν και οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει κλείσει το deal.

LAMDA: Μέχρι και αυτή αναστήθηκε. Στα 6,1250 ευρώ και στο +5,33% με όγκο 444 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σήμερα τη σκυτάλη των θετικών εκθέσεων πήρε η JP Morgan. Εξηγεί τους λόγους ανόδου που δεν είναι άλλοι από τους λόγους που κυκλοφορούν στην αγορά και πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει σε σχετικό θέμα. Δηλαδή κέρδη από βασικές δραστηριότητες, μείωση κόκκινων δανείων, καλή οικονομία, προοπτική μερίσματος κ.α. Εξαιρετική η Εθνική και ακολούθησαν με μικρότερη άνοδο οι άλλες συστημικές. Τα μικρότερα κέρδη είχε η Πειραιώς αλλά έχει κάνει μεγάλη κίνηση.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Εξαιρετικά πήγαν Aegean, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Θα περιμέναμε να συνεχίσει ανοδικά η Τιτάν αλλά μάλλον η χθεσινή κίνηση «κούρασε» τους αγοραστές. Αρκετά πίσω έχει μείνει πλέον ο ΟΤΕ.

FOURLIS: Έχει δώσει σημαντική κίνηση τους τελευταίους μήνες αλλά και πάλι είναι αρκετά πίσω. Στα 3,70 ευρώ και στο +2,35%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προκλητικά πίσω έχει μείνει η μετοχή και μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουμε δει ανακοίνωση για αγορά ιδίων μετοχών από αρχές Νοεμβρίου. Θεωρεί η διοίκηση υψηλή την αποτίμηση εδώ και δεν κάνει αγορές;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Υψηλό 34 μηνών. Μπορεί να κούρασε και αυτή αλλά βρίσκει το δρόμο της. Βοήθησαν και οι αγορές ιδίων και οι αγορές από το βασικό μέτοχο που ήταν αρκετές το τελευταίο διάστημα. Αυτές οι αγορές με τη σειρά τους έβγαλαν και κάποιες φήμες ότι μπορεί να γίνει δημόσια πρόταση. Στα 2,16 ευρώ και στο +4,85%.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Από τον Οκτώβριο του 2008 είχε να δει τέτοια νούμερα. Με αφορμή το δικό της ενημερωτικό πρέπει να πούμε πως οι επενδυτές πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να διαβάζουν τα πάντα. Μέσα σε τόσες σελίδες (οι περισσότερες στα αγγλικά) υπήρχε η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά σήμερα. Καταλαβαίνετε πως οι μικροί δεν έχουν πολλά όπλα στα χέρια τους. Χρειάζεται μελέτη σε αυτό το χρηματιστήριο, γιατί απέναντι έχουμε θηρία με άλλη πρόσβαση στην ενημέρωση. Και είναι πολλά τα παραδείγματα όπου μία ανακοίνωση πέρασε απαρατήρητη και κάποιοι έβγαλαν εύκολο χρήμα στη συνέχεια. Στα 2,60 ευρώ και στο +11,59%.

CENTRIC: Πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη. Αμετάβλητη στα 0,3040 ευρώ.

LAVIPHARM: Και άλλο πακέτο. Στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή άλλαξαν χέρια 500 χιλ. τεμάχια. Αλλαγή θεματοφύλακα. Στα 0,4550 ευρώ και στο +3,41%.

INTRALOT: Ακολουθεί το θετικό κλίμα που υπάρχει. Στο +4,84% και στα 0,65 ευρώ.

IDEAL: Δυνατή και η συγκεκριμένη και στα 3,75 ευρώ πλέον.

MIG: Έκανε και πακέτο στα 0,05 ευρώ και κινήθηκε προς το νούμερο αυτό αλλά έκλεισε χαμηλότερα και στα 0,0450 ευρώ με άνοδο 5,88%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης