Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Τα «μαγικά κόλπα» της οικογένειας Σαράντη με τη Λενίδι.... Σαράντης κερνά και Σαράντης πίνει

Αποκάλυψη: Τα «μαγικά κόλπα» της οικογένειας Σαράντη με τη Λενίδι.... Σαράντης κερνά και Σαράντης πίνει
Η δραστηριότητα που φύτρωσε τον Ιανουάριο και κατά σύμπτωση τη χρειαζόταν άμεσα η Σαράντης, τα ενοίκια και τα συνδεδεμένα ομολογιακά
Σχετικά Άρθρα
Ένα ενδιαφέρον γαϊτανάκι κινήσεων συνοδεύει την συμφωνία της εισηγμένης ΣΑΡΑΝΤΗΣ με την συνδεδεμένη εταιρία ΛΕΝΙΔΙ (συμφερόντων των βασικών μετόχων της Σαράντης) προκειμένου η δεύτερη να παρέχει υπηρεσίες logistics στην πρώτη έναντι αμοιβής.
Το γαϊτανάκι αυτό έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ενοικίασης από τη Σαράντης κτιρίου ιδιοκτησίας της ΛΕΝΙΔΙ έναντι 46.500 ευρώ το μήνα συν ΦΠΑ αλλά και δανειοδοτήσεων της ΛΕΝΙΔΙ από άγνωστα συνδεδεμένα πρόσωπα που άρχεται από το 2019.

Η προσθήκη δραστηριότητας

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά στην παροχή υπηρεσιών logistics από τη ΛΕΝΙΔΙ στη Σαράντης από την έρευνα του ΒΝ προκύπτει ότι στις 9 Ιανουαρίου 2023 καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ τροποποίηση του καταστατικού της ΛΕΝΙΔΙ η οποία έχει ως ημερομηνία ισχύος την 5η Ιανουαρίου 2023.
Συγκρίνοντας το καταστατικό της Λενίδι που δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου με το αμέσως προηγούμενο προκύπτει ότι η αλλαγή είναι μια και μόνη και αυτή είναι η επέκταση του σκοπού της Λενίδι στις υπηρεσίες logistics.

Δουλειά στο …τσακ μπαμ

Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο η Λενίδι να μπαίνει για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και ένα μήνα μετά να παίρνει δουλειά από τη Σαράντης. Αλήθεια σήμερα έχεις άλλους πελάτες πλην της Σαράντης; Οι κινήσεις μετά την τροποποίηση σκοπού της Λενίδι είναι ταχύτατες.
Στις 17 Ιανουαρίου 2023 η Σαράντης αναθέτει σε ορκωτό τον έλεγχο του εύλογου μιας τέτοιας συναλλαγής γεγονός που θεωρητικά δείχνει ότι είχε λάβει ήδη προσφορά σε ρυθμό … σφαίρας από τη συνδεδεμένη Λενίδι και είχε λάβει απόφαση την οποία δεν ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό.
Ο ορκωτός συντάσσει έκθεση αλλά πουθενά δεν αναφέρει αν έλεγξε κατά πόσο παρέχει υπηρεσίες logistics η Λενίδι αλλά έλεγξε , λέει, το καταστατικό της όπου αναφέρεται ότι παρέχει τέτοιες υπηρεσίες και χαρακτηρίζει εύλογη τη συναλλαγή συγκρίνοντάς τη με άλλη σύμβαση που έχει υπογράψει η Σαράντης της οποίας όμως το κοστολόγιο δεν αναφέρει στην έκθεσή του.
Επισημαίνεται ότι η Σαράντης προχώρησε σε ανακοίνωση για συναλλαγή με συνδεδεμένο μέρος στις 8 Φεβρουαρίου 2023 παρουσιάζοντας την έκθεση του ορκωτού και προχωρώντας στην υποχρεωτική δημοσίευση στο ΓΕΜΗ.
Ο ορκωτός φέρεται να έχει συντάξει την έκθεσή του στις 7 Φεβρουαρίου.

Το ενοίκιο στη Λενίδι

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2022 η Σαράντης μισθώνει κτίριο της ΛΕΝΙΔΙ έναντι 46.500 ευρώ συν ΦΠΑ το μήνα και η σύμβαση προβλέπει ετήσια αύξηση του αρχικού μισθώματος ίση με το ύψος της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το προηγούμενο δωδεκάμηνο πλέον μίας μονάδος, η οποία όμως, δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά το έξι τοις εκατό (6%).
Η εν λόγω εταιρία έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ για τη χρήση 2021. Προκύπτει δε ότι πέραν του κλάδου ακινήτων έχει δραστηριότητα στα καλλυντικά και στο χονδρικό εμπόριο ξυριστικών και καλλυντικών λουτρού και έχει έδρα στο Χαλάνδρι γειτνιάζοντας με τη Σαράντης. Το 2021 είχε ενοποιημένο τζίρο 13 εκ ευρώ (αύξηση 78% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση) και κέρδη προ φόρων 579 χιλιάδες έναντι 800 χιλιάδων το 2020 (μείωση 27,5%)
Τα χρηματοοικονομικά έξοδα του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 12,80% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση δηλαδή αυξήθηκαν σε € 504.861,56 το 2021 από € 447.553,84 που ήταν το 2020 λόγω των τόκων των ομολογιακών δανείων με σκοπό την ανέγερση νέων κτιρίων. «Και προφανώς μετά την ανέγερση των νέων κτιρίων αυτά νοικιάστηκαν στη Σαράντης η οποία από τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί υπερκαλύπτει τους τόκους των ομολογιακών.

Τα άγνωστα συνδεδεμένα μέρη

Από που όμως έχει πάρει τα ομολογιακά η ΛΕΝΙΔΙ;
Όπως προκύπτει από τις οικονομικές της καταστάσεις τα έχει λάβει από συνδεδεμένα μέρη και είναι ύψους 7,3 εκ ευρώ.
Ποια είναι τα συνδεδεμένα μέρη είναι άγνωστο και δεν αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Λενίδι.
Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν υπάρχει η υποχρέωση τήρησης της νομοθεσίας σε ότι αφορά στις γνωστοποιήσεις συνδεδεμένων μερών δεδομένου ότι η Σαράντης και η Λενίδι έχουν κοινούς μετόχους αλλά και η διοίκηση ασκείται από την οικογένεια Σαράντη.
Προφανώς αυτά αποτελούν λεπτομέρειες για τις εποπτικές αρχές [που ασχολούνται αν παραβίασε διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης ο Λεβεντέρης μια εταιρία πολύ μικρή του ΧΑ με πενιχρό τζίρο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης