Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το σενάριο για απαγόρευση των ιδιωτικών cryptos – Παρέμβαση της Κίνας για την κρίση χρέους των φτωχών κρατών

Το σενάριο για απαγόρευση των ιδιωτικών cryptos –  Παρέμβαση της Κίνας για την κρίση χρέους των φτωχών κρατών
Τι δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο περιθώριο συνεδρίασης της G20 Kristalina Georgieva
Επικρατούν ορισμένες διαφωνίες σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους για τις «προβληματικές οικονομίες», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο περιθώριο συνεδρίασης της G20, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αποτελέσει μια επιλογή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η ινδική προεδρία της G20 έρχεται σε μια περίοδο που οι γείτονές της στη Νότια Ασία, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές και Πακιστάν αναζητούν άμεσα κεφάλαια από το ΔΝΤ λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής στον κόσμο μέσω διμερών συμφωνιών, προέτρεψε τα κράτη της G20 την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 να διεξαγάγουν μια δίκαιη, αντικειμενική και σε βάθος ανάλυση των αιτιών των παγκόσμιων ζητημάτων χρέους, καθώς αυξάνεται πίεση προς τους δανειστές να κάνουν ένα μεγάλο «κούρεμα» ή να αποδεχτούν απώλειες από δάνεια.

Στρογγυλή τράπεζα για το χρέος

«Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, έχουμε τώρα τη στρογγυλή τράπεζα για το δημόσιο χρέος λαμβάνοντας υπόψη όλους τους δημόσιους και ιδιώτες πιστωτές», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ Kristalina Georgieva
«Μόλις ολοκληρώσαμε μια σύνοδο στην οποία ήταν σαφές ότι υπάρχει δέσμευση να γεφυρωθούν οι διαφορές προς όφελος των φτωχών κρατών».
Εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους, η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων είναι ένας άλλος τομέας προτεραιότητας για την Ινδία, με τον οποίο συμφώνησε η Georgieva.
«Πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας που υποστηρίζονται από το κράτος και των σταθερών νομισμάτων, και των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που εκδίδονται ιδιωτικά», επισήμανε.
«Πρέπει να υπάρξει πολύ ισχυρή ώθηση για ρύθμιση… εάν η ρύθμιση αποτύχει, εάν αργήσουμε να το κάνουμε, τότε θα πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι την απαγόρευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, επειδή μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο όσον αφορα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης