Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά την απόφαση του Χ.Α. για πλαφόν στις μετοχές χαμηλής διασποράς η Τρ.Αττικής στο +19%

Μετά την απόφαση του Χ.Α. για πλαφόν στις μετοχές χαμηλής διασποράς η Τρ.Αττικής στο +19%
Η μετοχή κινείται ανοδικά για πρώτη μέρα μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά από την αρχή του έτους έως σήμερα έχει άνοδο 126%.
Σχετικά Άρθρα
Λες και κάνουν… πλάκα οι επενδυτές με την Τράπεζα Αττικής και διακωμωδούν τη χθεσινή απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η μετοχή ενισχύθηκε 19,23% και έκλεισε στα 0,1550 ευρώ με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια και με αποτίμηση 232 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά η μετοχή έκλεισε ανοδικά για πρώτη μέρα μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά από την αρχή του έτους έως και σήμερα έχει άνοδο 125,95%.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε χθες και προφανώς υπό την πίεση των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών πως για όσες εισηγμένες η ελεύθερη διασπορά είναι μικρότερη ή ίση του 10% του συνόλου των μετοχών θα έχουν όριο διαπραγμάτευσης οι μετοχές το συν-πλην 10%, ανεξάρτητα από τη συναλλακτική βαθμίδα ή από το αν έχουν ειδικό διαπραγματευτή.
Προφανώς, η απόφαση αυτή φωτογραφίζει τη μετοχή της Τράπεζας Αττικής καθώς λίγες είναι οι εταιρείες με χαμηλή διασπορά και με όριο διαπραγμάτευσης υψηλότερο (ΒΙΣ, Mermeren και Reds μερικές ακόμα περιπτώσεις).
Βέβαια το Χ.Α. απέφυγε να πάρει αυστηρότερα μέτρα και να τοποθετήσει τη μετοχή στην κατηγορία της επιτήρησης αφού τα οικονομικά της προβλήματα είναι μεγάλα και πρέπει να γίνει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης