Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα εθελουσία στην Εθνική Ασφαλιστική με 134.000 ευρώ μπόνους και ενσωμάτωση των συνεργατών της ICAP

Νέα εθελουσία στην Εθνική Ασφαλιστική με 134.000 ευρώ μπόνους και ενσωμάτωση των συνεργατών της ICAP
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εθελούσια δεν θα έχει ηλικιακό όριο
Σχετικά Άρθρα
Εθελούσια έξοδο σχεδιάζει εντός του 2023 η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα συνδυαστεί με την ενσωμάτωση των «νοικιασμένων» συνεργατών από την ICAP, στην εταιρία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εθελούσια δεν θα έχει ηλικιακό όριο, θα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να φύγουν είτε γιατί είναι πλησίον στην συνταξιοδότηση, είτε προκειμένου να κάνουν κάτι άλλο, με «πακέτο» ως 134.000 ευρώ, ανάλογα με τη θέση, τα χρόνια, την εμπειρία κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι να εντάξει σταδιακά τους συνεργάτες που έχει επί χρόνια με σύμβαση της ICAP και εργάζονται για την εταιρία. Πρόκειται, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, για αξιόλογα στελέχη. Στις προθέσεις της εταιρίας αρχικά υπήρχαν δύο σκέψεις: Η πρώτη αφορούσε σε αξιολόγηση του προσωπικού, η διαβάθμιση και η ένταξη κατά κύματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι αλλάζει η ρότα και θα λειτουργήσει καθολικά η ένταξη και ανάλογα με τις εισηγήσεις των διευθύνσεων, που εργάζονται, με πρόσληψη με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως Ειδικοί Σύμβουλοι.
Τα παραπάνω προκύπτουν από συνάντηση που είχε η διοίκηση της Εταιρίας, κ. R. Gauci και κα. Ν. Τόμπρου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Η διοίκηση εκτίμησε ότι το 2023 προβλέπεται ότι, θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα. Η Εταιρία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση τεχνολογιών και σε προσθήκη εργαλείων τόσο για τα Δίκτυα όσο και για το προσωπικό.
Το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει για το δίκτυο Agency βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και εκεί εντάσσεται και αυτό το ζήτημα. Καθώς η Εταιρία θέλει να βλέπει τους συνεργάτες Agency ως επιχειρηματίες, εξετάζουν ένα μοντέλο που θα βασίζεται μόνο στην προμηθειακή αμοιβή (commission based) και αυτό θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μετεξέλιξη του δικτύου.
Επιπλέον η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προχωρήσει σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις.
Για τα υποκαταστήματα η εταιρία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, θα εξεταστούν μελλοντικά τα όποια σχέδια για την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Υποκαταστημάτων. Τα πάντα είναι μέχρι τότε ανοιχτά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε για την επόμενη ημέρα της Εταιρίας, μπορεί τα Καταστήματα να μην υπάρχουν ή μπορεί και να υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα. 

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης