Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η προσοχή στις εξελίξεις στις ΗΠΑ – Δεν αποκλείουν ανοδική αντίδραση οι αναλυτές

ΧΑ: Η προσοχή στις εξελίξεις στις ΗΠΑ – Δεν αποκλείουν ανοδική αντίδραση οι αναλυτές
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Σχετικά Άρθρα
Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ (κατάρρευση Silicon Valley Bank) και η απόφαση να προστατευτούν οι καταθέτες, ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία και οι αναλυτές περιμένουν αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο, το πολιτικό ρίσκο διατηρείται στη χώρα με το ενδιαφέρον να είναι στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και στο αν θα μπορέσει να υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο αναμένονται σταθεροποιητικά στα 159 εκατ. ευρώ από 162 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.
Σημειώνεται επίσης, πως όπως αναμενόταν η DBRS δεν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ανάκαμψη καθώς οι επενδυτές παίρνουν θάρρος από την τολμηρή κίνηση των αμερικανικών αρχών να προστατεύσουν τους καταθέτες από τις επιπτώσεις της SVB εν μέσω ελπίδων για στροφή της FED αναφορικά με την πολιτική σύσφιξης υπό το πρίσμα της νευρικότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα παραμείνει ευάλωτο στο διεθνές κλίμα μείωσης κινδύνου και στον αυξημένο εγχώριο πολιτικό κίνδυνο.

Euroxx
Η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει τη θετική τάση των διεθνών αγορών μετά και τις ενέργειες στις ΗΠΑ να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Beta
Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί. Ενώ οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στην SVB μία τεχνική αντίδραση είναι δικαιολογημένη λόγω βραχυπρόθεσμων υπερπουλημένων επιπέδων. Τα αποτελέσματα επίσης υποστηρίζουν ένα ήπιο αγοραστικό ενδιαφέρον σε σημαντικούς κλάδους.

Κύκλος
Την Τρίτη η Εθνική ανακοινώνει τα µεγέθη της για το 2022 ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισµός Μαρτίου. Την Τετάρτη ακολουθούν η Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ, η Aegean, η Autohellas και η Lavipharm. Την Πέµπτη η ΕΚΤ ανακοινώνει τα νέα παρεµβατικά της επιτόκια. Την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Μαρτίου και η Moody’s δηµοσιοποιεί την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο. Στις 1.013 µονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη στο σενάριο
συνέχισης της πτωτικής κίνησης του Γ.∆. , στις 1.060 µονάδες η εγγύτερη αντίσταση 

Depolas
Σοβαρές απώλειες είχαμε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στις αγορές μετοχών παγκοσμίως μετά τις εξελίξεις στην SVB, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Από την άλλη, ωστόσο, ήδη επαναξιολογείται από τις αγορές η πιθανότητα να κινηθούν λιγότερα επιθετικά με τα βασικά επιτόκια οι κεντρικές τράπεζες. Τα εισερχόμενα μακροοικονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις γύρω από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα αποτυπωθούν στις πράξεις της ΕΚΤ αυτή την Πέμπτη και της FED την επόμενη Τετάρτη (στις 22 Μαρτίου). Στο εσωτερικό, πυκνώνουν το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την ΕΤΕ να δημοσιεύει αύριο μετά την συνεδρίαση και τις Αλφα, Autohellas, Aegean και ΟΠΑΠ την Τετάρτη. Η αυξημένη μεταβλητότητα θα διατηρηθεί καθώς μεταξύ άλλων εκπνέουν και τα παράγωγα τριμηνιαίου κύκλου. Για τον ΓΔΧΑ διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος της περιόδου μεταξύ των 1120-990 μονάδων. Σήμερα δημοσιεύεται και ο εγχώριος πληθωρισμός Φεβρουαρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης