Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τώρα είναι η ευκαιρία του bitcoin να λάμψει - Morgan Stanley: Δυνατότητες αλλά και.. παγίδες

Τώρα είναι η ευκαιρία του bitcoin να λάμψει - Morgan Stanley: Δυνατότητες αλλά και.. παγίδες
To bitcoin δεν είναι αποκομμένο από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω του παγκόσμιου σοκ που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, αυτή θα μπορούσε να είναι η ώρα του bitcoin να λάμψει, εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley.
«Tο bitcoin δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος για τον καθένα να κρατάει αξία σε ένα ιδιωτικό ψηφιακό πορτοφόλι χωρίς να χρειάζεται μια ενδιάμεση τράπεζα για να διατηρεί την αξία γι' αυτόν ή να διευκολύνει τις συναλλαγές», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμά τους, σύμφωνα με το Investing.com.

Δυνατότητες αλλά και.. παγίδες

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η τιμή έδειξε ότι το Bitcoin δεν είναι αποκομμένο από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.
"Το συμπέρασμά μας είναι ότι το δίκτυο Bitcoin μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τράπεζες, αλλά η τιμή του Bitcoin, και συνεπώς η αγοραστική του δύναμη, επηρεάστηκε και συνεχίζει να επηρεάζεται από την πολιτική των κεντρικών τραπεζών fiat και χρειάζεται τις τράπεζες για να διευκολύνει τις ροές στο κρυπτονόμισμα", εξηγούν.
"Αν το bitcoin είχε διαπραγματευτεί με βάση την βασική του πρόταση αξίας - τη δυνατότητα να "γίνεις η δική σου τράπεζα" - τότε το bitcoin θα είχε κάνει ράλι με την αύξηση της αβεβαιότητας των τραπεζών".
Υποστηρίζουν επίσης ότι το συνεχιζόμενο ράλι στο Bitcoin είναι πιθανότατα αποτέλεσμα "short squeeze και όχι θεμελιώδους αλλαγής στη δυναμική των συναλλαγών".
Τέλος, οι στρατηγιστές αναφέρθηκαν στο ερώτημα που συζητήθηκε από ορισμένους στους κύκλους της κρυπτογράφησης τις τελευταίες ημέρες - θα μετατρέψουν οι κάτοχοι καταθέσεων σε δολάρια ΗΠΑ σε bitcoin λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την τράπεζα καταθέσεων τους;
"Κάποιοι ενδεχομένως ναι, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πρόκειται για μια μακροχρόνια τάση.
Το Bitcoin γενικά συνεχίζει να διαπραγματεύεται σύμφωνα με την αύξηση της προσφοράς πλαστικού χρήματος (Μ2).
Χωρίς το bitcoin να χρησιμοποιείται σημαντικά ως μέσο πληρωμής, θα είναι δύσκολο για το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα να αποκλίνει από τη φύση του ως περιουσιακό στοιχείο κινδύνου για συναλλαγές", κατέληξαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Συνεχίζεται το ράλι

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ράλι στις τιμές, με το bitcoin να ενισχύεται σχεδόν 12% στα 24.776 δολ. στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, διαγράφοντας τις απώλειες του Σαββατοκύριακου.
Την ίδια ώρα, τo ethereum σημειώνει άνοδο 6,6% στα 1.690 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης