Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές συνεχίζει ανοδικά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές συνεχίζει ανοδικά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, καθώς όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, έχουν περιοριστεί κάπως οι ανησυχίες των επενδυτών για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως. Η δική μας αγορά ακολουθεί. Η προσοχή μας λίγο παραπάνω στο τζίρο, καθώς η μείωση χθες ήταν σημαντική. Οι επενδυτές δείχνουν πως ακολουθούν την τάση αλλά χωρίς να «ξοδεύουν» πολλά, άρα έχουμε μία στάση αναμονής. Το ξεκίνημα έγινε με συναλλαγές μόλις 250 χιλ. ευρώ. Δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσουμε στα πρώτα λεπτά, καθώς ο τζίρος είναι χαμηλός και πολλές μετοχές έχουν ελάχιστες πράξεις. Δε βλέπουμε επίσης κάποια να ξεχωρίζει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν την ανοδική τους αντίδραση με το δείκτη να ενισχύεται 0,80%. Η Εθνική ξεχωρίζει λίγο παραπάνω και ακολουθεί η Alpha Bank και οι υπόλοιπες συστημικές.

JUMBO: Αν και με μικρό όγκο ενισχύεται άνω του 1%.

EXAE: Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκπληκτική κερδοφορία. Στα 8,2 εκατ. ευρώ παρέμειναν τα καθαρά κέρδη το 2022, δηλαδή περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2021. Η δαπάνη για μισθούς αυξήθηκε κατά 14% και επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα. Επηρεάστηκε λίγο και από το ενεργειακό κόστος, το οποίο ήταν αυξημένο. Το μέρισμα στα 0,15 ευρώ. Προφανώς και την ίδια γνώμη έχουν οι επενδυτές αφού στο ξεκίνημα και παρά το θετικό κλίμα στην αγορά η μετοχή υποχωρεί περίπου 2%και είναι στα 3,97 ευρώ. Ο όγκος στα 15 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και η Eurobank Equities περιμένει αδύναμο τρίμηνο λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

FRIGOGLASS: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση την οποία και παρακολουθήσαμε και θα ενημερώσουμε σε ξεχωριστό θέμα. Είχε απαρτία 59,11% και εγκρίθηκε η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στους ομολογιούχους χωρίς κάποια αντίδραση από μετόχους. Μάλιστα δεν υπήρξε μέτοχος που να ζήτησε να μιλήσει. Απίστευτο!

CENERGY: Η συμπεριφορά της μετοχής παραμένει καλή. Στα 3,83 ευρώ με άνοδο 1,59%.

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει κολλημένη στα χαμηλά της και δείχνει να συσσωρεύει. Βέβαια, δε μας αρέσουν τα επίπεδα που διαπραγματεύεται καθώς τα θεωρούμε αρκετά χαμηλά. Ελπίζουμε να μη σπάσει προς χαμηλότερα επίπεδα. Στα 701 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ATTICA GROUP: Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του deal, μετά από αίτημα της Πειραιώς δε φαίνεται να έχει επηρεάσει σημαντικά την τιμή της μετοχής, αφού η δημόσια πρόταση θα γίνει. Στα 2,38 ευρώ και στο -0,42%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης