Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στους 210.000 έφθασαν οι καταναλωτές ρεύματος στην Καθολική Υπηρεσία - Μόνο το 10% αυτών πληρώνει

Στους 210.000 έφθασαν οι καταναλωτές ρεύματος στην Καθολική Υπηρεσία - Μόνο το 10% αυτών πληρώνει
Πρόταση για χρονικό όριο τριών μηνών στην εκπροσώπηση εντός της Καθολικής Υπηρεσίας
Σε ήρεμα νερά μετά τον τυφώνα, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η λιανική αγορά ρεύματος χωρίς κανένας πάντως να θεωρεί ότι η κρίση έχει τελειώσει.
Αντίθετα οι συμμετέχοντες στην αγορά είναι σε επιφυλακή όσον αφορά τις εξελίξεις διεθνώς και κυρίως ανησυχούν γιατί παρά τους μήνες συζητήσεων και διαβουλεύσεων με το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας τα προβλήματα παραμένουν και θα κληροδοτηθούν στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Η πτώση των τιμών στην χονδρική αγορά του ρεύματος, ως αποτέλεσμα του ήπιου χειμώνα και της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου, αντικατοπτρίζεται πλέον και στα τιμολόγια λιανικής πριν τις κυβερνητικές επιδοτήσεις, οι οποίες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Παράλληλα σταθεροποίηση καταγράφεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών οι οποίες όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς δεν μειώνονται αλλά έχουν σταματήσει να αυξάνονται επιθετικά όπως συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες. Η αποπληρωμή των λογαριασμών από τους καταναλωτές, αλλά και κυρίως η μείωση των τιμών στην χονδρική αγορά έχει περιορίσει τις πιέσεις στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης