Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση με επίκεντρο τις τράπεζες και με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή υποχώρηση με επίκεντρο τις τράπεζες και με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατές απώλειες με χαμηλό τζίρο. Έχασε τις 1.100 μονάδες λόγω των μεγάλων απώλειών που κατέγραψαν κυρίως οι τράπεζες. Η πτώση των τραπεζικών μετοχών τράβηξε και άλλες μετοχές χαμηλότερα. Ακόμα και μερικές με εξαιρετική κερδοφορία. Απώλειες και στις αγορές του εξωτερικού αλλά ηπιότερες.

VIOHALCO: Ξύπνησε και αυτή και η θυγατρική της, Ελβαλχαλκόρ, αν και διάλεξαν λάθος μέρα. Είδαμε βέβαια και αρκετές αναφορές σε άλλα χρηματιστηριακά sites και σχόλια που καυτηρίαζαν την αδιαφορία των δύο μετοχών του επιχειρηματία έναντι της τρίτης, της Cenergy. Έχει σχολιαστεί και από τη στήλη, αυτή η υποαπόδοση. Συνεχόμενα τα ιστορικά υψηλά για Cenergy, ύπνος βαθύς για ΕΛΧΑ και ΒΙΟ. Η Viohalco αποτιμάται όσο η αξία των δύο άλλων εισηγμένων (με βάση το ποσοστό που έχει). Δεν αποτιμάται η Noval, η ΣΙΔΕΝΟΡ και κάποιες άλλες συμμετοχές.

Στο +3,66% και στα 1,6980 ευρώ η ΕΛΧΑ που ήταν και υψηλό ημέρας, στα 4,5750 ευρώ και στο +2,12% η ΒΙΟ αλλά με υψηλό ημέρας στα 4,7180 ευρώ και στα 4,49 ευρώ με άνοδο 1,13% η Cenergy και με υψηλό ημέρας τα 4,5750 ευρώ. Τρομερό και το νέο έργο που ανέλαβε (CENER) και αυξάνει περαιτέρω το ανεκτέλεστο.

ΟΛΠ: Καλή κίνηση σήμερα, προφανώς λόγω και των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Αστεία όμως και πάλι η αποτίμηση που παραμένει κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ. Στα 19,50 ευρώ και στο +1,05% ενώ έγραψε υψηλό στα 19,80 ευρώ. Πρέπει να σπάσει τα 20 ευρώ με φόρα κάποια στιγμή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατές απώλειες και δεν ξέρουμε αν έχουν να κάνουν με κατοχυρώσεις κερδών ενόψει εκλογών και άντληση ρευστότητας λόγω απόδοσης, ή λόγω όσων ακούγονται από κάποιους που πήγαν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω και έχουν το θράσος να συνεχίζουν να αναλύουν σχέδια για εναλλακτικά νομίσματα και τραπεζικά συστήματα. Όχι ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει και αυτοί τα λάθη τους με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά δεν έχουν φτάσει σε τέτοια αίσχη. Είμαστε υπέρ της πρώτης εκδοχής, ότι δηλαδή τα κέρδη είναι μεγάλα και χρειάζεται στάση αναμονής και άντληση ρευστότητας. Η ΕΤΕ στο -4,52%, η ΑΛΦΑ στο -3,54%, η ΠΕΙΡ στο -2,91% και η ΕΥΡΩΒ στο -1,81%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απώλειες 3,75% για ΑΡΑΙΓ, 2,68% για ΚΟΥΕΣ που μάλλον κάποιοι υπερβάλλουν, κάτω από 2 ευρώ το κλείσιμο της Ελλάκτωρ και κάτω από 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση της ΛΑΜΔΑ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μιλάς για τη συγκεκριμένη μετοχή, όπως και για άλλες σε επενδυτές που τους αρέσουν τα θεμελιώδη και σου λένε δεν έχει εμπορευσιμότητα. Ποιος να πουλήσει εδώ κάτω βρε παιδιά; Άμα την είχαν «φουσκώσει» σα κάποιες άλλες μάλλον θα έκανε άλλους όγκους. Εδώ χτίζεις θέση με υπομονή, είχες ευκαιρίες μήνες πιο πριν σε πολύ χαμηλότερες τιμές, παίρνεις το μέρισμα και περιμένεις. Επιλέγουν άλλες κι άλλες που δεν έχουν δώσει μέρισμα εδώ και χρόνια και πιστεύουν στο όνειρο. Τι να πούμε…

MIG: Έφυγε η εντολή αγοράς, αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση και βούλιαξε η μετοχή. Μάλλον αναμενόμενο, καθώς η αξία της εισηγμένης δεν είναι όσο την εκτίμησε η Τράπεζα Πειραιώς. Η πλευρά Ηλιόπουλου έβγαλε πολλά λεφτά από τις κινήσεις της Πειραιώς, έκανε και το «θόρυβο» που ήθελε, ακούστηκε η άποψή της και αποχώρησε… Στο -13,68% και στα 0,1886 ευρώ.

REVOIL (απάντηση): Όντως θα μπορούσε η διοίκηση να κάνει μερικές κινήσεις ώστε να βελτιωθεί και χρηματιστηριακά η εικόνα της. Αν και δεν πιστεύουμε ότι ο βασικός μέτοχος πρέπει να κοιτάζει το ταμπλό και ουσιαστικά να ανεβάζει αυτός τη μετοχή πάνω, δυστυχώς είμαστε μία τόσο μικρή αγορά που αν δεν ασχοληθεί ο μέτοχος, οι μικροεπενδυτές δε μπορούν να κάνουν και πολλά. Βλέπετε έχουμε και κάτι θεσμικούς που για να ασχοληθούν με μία μετοχή, ειδικά της μικρής κεφαλαιοποίησης θα πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα. Αν σήμερα πάντως υπήρχαν 2 σοβαροί επενδυτές δε θα την άφηναν με 3.381 τεμάχια να κλείσει με απώλειες 1,77%. Απίστευτο πραγματικά να βγάζει τέτοια κέρδη και να κλείνει με απώλειες.

ΓΕΒΚΑ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,075 ευρώ ανά μετοχή. Το έχασε όλο και κάτι ακόμα.

ΔΟΥΡΟΣ: Τί ακριβώς συνέβη πάλι και δεν μπορεί να δημοσιεύσει αποτελέσματα; Ποιες είναι οι «ιδιαίτερες συνθήκες και δυσχέρειες» δε μας είπε η εταιρεία. Εκτός διαπραγμάτευσης μέχρι να ξεπεραστούν οι… ιδιαίτερες συνθήκες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης