Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ – Στροφή της Δύσης: H αντεπίθεση της Ουκρανίας θα «ανοίξει το δρόμο» για διμερή διάλογο με τη Ρωσία - Κεντρικός ο ρόλος της Κίνας

WSJ – Στροφή της Δύσης: H αντεπίθεση της Ουκρανίας θα «ανοίξει το δρόμο» για διμερή διάλογο με τη Ρωσία  - Κεντρικός ο ρόλος της Κίνας
Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι αυτή η «αλλαγή στη δυτική στρατηγική» λαμβάνει χώρα εν μέσω της σοβαρής ανησυχίας των δυτικών χωρών ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν το απαραίτητο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία στο μέλλον
Η Δύση φαίνεται να εξαντλείται οικονομικά και ηθικά από την σύγκρουση στην Ουκρανία και να κερδίζουν σκέψεις ώστε να οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ακόμη με τη.. σύμπραξη ενός...  εχθρού όπως η Κϊνα..
Η πιθανή αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου είναι δυνατόν να «ανοίξει το δρόμο» για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέχρι το τέλος του έτους. με την Κίνα να είναι ένας από τους μεσολαβητές, ανέφερε την Κυριακή 7 Μαΐου η Wall Street Journal επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικοί εκπρόσωποι από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν πλέον την ιδέα διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσίεύματος,  το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η CIA είναι δύσπιστα ως προς την ιδέα και θα ήθελαν να δουν το αποτέλεσμα της πιθανής ουκρανικής αντεπίθεσης πριν προβούν σε διπλωματικά μέτρα.

Η στροφή της Δύσης

Η Wall Street Journal επισημαίνει επίσης ότι αυτή η «αλλαγή στη δυτική στρατηγική» συμβαίνει εν μέσω της σοβαρής ανησυχίας των δυτικών χωρών ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν το απαραίτητο επίπεδο στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου στο μέλλον.
Με βάση την παραπάνω πραγματικότητα, ορισμένα δυτικά κράτη επιθυμούν να διαπιστώσουν εάν η Κίνα είναι ικανή να εκτονώσει τη σύγκρουση, γεγονός που υποδηλώνει επίσης μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Δύση βλέπει τον ρόλο του Πεκίνου.

H ρωσική στάση

Οι εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή αντεπίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα είναι διαδεδομένες εδώ και αρκετούς συνεχόμενους μήνες, με διάφορες πιθανές ημερομηνίες έναρξης των επιχειρήσεων να συζητούνται δημόσια.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι τέτοιες ανοιχτές εικασίες εντός των δυτικών χωρών σχετικά με τις προσδοκίες για μια επερχόμενη ουκρανική αντεπίθεση χρησιμεύουν μόνο για να επιβεβαιώσουν την άμεση εμπλοκή αυτών των χωρών στη σύγκρουση.
Στις 23 Απριλίου, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov, απέρριψε εκκλήσεις για διάλογο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, απαιτώντας περισσότερα όπλα από τη Δύση.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η Μόσχα πάντα υποστήριζε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, αλλά ο διάλογος για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι δυνατός μόνο εάν ληφθούν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα και οι ανησυχίες της Ρωσίας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-07_224150.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης