Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Περιορισμένες κινήσεις από τους επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Περιορισμένες κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικά περιορισμένο και φάνηκε στον τζίρο αν και τα πακέτα έκρυψαν λίγο την εικόνα. Τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές περιορίστηκαν από το μεσημέρι και μετά με το γερμανικό δείκτη να γυρίζει και σε μικρές απώλειες, επηρεάζοντας και τη δική μας αγοράς. Έτσι ενώ όλη τη συνεδρίαση ήταν σε θετικό έδαφος, 15 λεπτά πριν τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε αρνητικό. Έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες, αλλά το γενικότερο συμπέρασμα είναι στάση αναμονής και συσσώρευση.

Δε μπορούμε να πούμε πως είδαμε κινήσεις που έκαναν κάποιες μετοχές να ξεχωρίσουν τραβώντας βλέμματα. Θα βάζαμε σε αυτές που ξεχώρισαν την Autohellas, την Τιτάν λόγω όγκου συναλλαγών και στον αντίποδα την ΕΥΔΑΠ που πάει από χαμηλό σε χαμηλό και από μικρότερες τη MIG που επέστρεψε χάνοντας 10%.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Απίστευτοι πάντως αυτοί οι γείτονες. Να έχουν τα τελευταία χρόνια δει κατάρρευση του νομίσματος, διάλυση των πάντων, μέχρι και το πως χτίζονταν τα σπίτια, ήταν προϊόν λαμογιάς, αλλά εκεί να συνεχίζουν να στηρίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν. Έκανε βουτιά το πρωί το χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι συναλλαγές. Μετά βελτιώθηκε λίγο η εικόνα αλλά πάλι οι απώλειες ήταν μεγάλες. H τουρκική λίρα πάλι υποχωρούσε. Πριν τρία χρόνια ήταν στα 5 ευρώ μία τουρκική λίρα και σήμερα είναι στα 21 και κάτι.

MSCI GREECE REBASED: Όταν βέβαια δε βλέπεις δείκτη, λογικό να μην ασχολείσαι με το συμβόλαιο. Σήμερα για παράδειγμα το ΣΜΕ του FTSE 25 σειράς Μαΐου είχε πάνω από 2,5 χιλιάδες ΣΜΕ και άλλα τόσα του Ιουνίου και το νέο συμβόλαιο 1 ΣΜΕ το Μάιο και 2 τον Ιούνιο. Δυστυχώς, το θέμα δεν είναι ο όγκος, αλλά η απόσταση αγοραστή -πωλητή που είναι 15 μονάδες και φαίνεται πως μόνο οι market makers βάζουν εντολές. Αναλυτικό θέμα έχουμε στη στήλη, ξανά, για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην αγορά μας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με κάποια μεγαλύτερη μεταβλητότητα έναντι των άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με απώλειες 0,69% ο δείκτης και όλα τις συστημικές με απώλειες αλλά όχι πάνω από 1%.

AUTOHELLAS: Άλλο ένα νεότερο ιστορικό υψηλό έγραψε σήμερα. Στα 13,84 ευρώ και στο +3,13%.

AEGEAN: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Με άνοδο 0,65% αλλά μακριά από το υψηλό ημέρας.

ΟΤΕ: Μάχη με τον ΟΠΑΠ για τη δεύτερη θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων. Παράγινε κάπως όλο αυτό το στόρι με τα μεγέθη του ΟΤΕ, τον ανταγωνισμό, το ένα και το άλλο. Έχουν ενισχυθεί άλλες και άλλες με χειρότερα θεμελιώδη και εδώ κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μετοχή δεν έχει περιθώριο ανόδου. Στα 13,46% και στο -0,52%.

ΕΥΔΑΠ: Στο δρόμο που χάραξε η διοίκηση. Προς νέα χαμηλά δηλαδή. Στα 6,16 ευρώ και στο -2,07% με όγκο 48 χιλ. τεμάχια.

DIMAND: Δεν λες και μικρή την υποχώρηση της τιμής της μετοχής από την τιμή της δημόσιας πρότασης. Από την αρχή του έτους χάνει 22%. Δεν το λες και επιτυχία…

REVOIL: Μέχρι πριν λίγους μήνες έλεγαν πως δε δίνει μέρισμα, άρα τι να κάνεις τη βελτίωση των μεγεθών, όταν ο μέτοχος δεν παίρνει κάτι. Προφανώς και αγνοούσαν το μεγάλο αγώνα που έδινε η διοίκηση για να ισιώσει το καράβι. Τώρα βέβαια που τα αποτελέσματα «βγάζουν μάτια» και δίνει σε λίγες μέρες μέρισμα μετά από πολλά χρόνια, πάλι την πουλάνε. Τι δικαιολογία έχουν τώρα;

MIG: Στο -10,33% και στα 3,82 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 119,6 εκατ. ευρώ.

BIOTEΡ: Με όγκο 98 χιλ. τεμάχια στο -19,38%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης