Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Κίνας για Ουκρανία: Ψευδές ότι προτείναμε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia να μείνουν στη Ρωσία

Παρέμβαση Κίνας για Ουκρανία: Ψευδές ότι προτείναμε Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia να μείνουν στη Ρωσία
Όλοι θέλουν ειρήνη για την Ουκρανία, μην στέλνετε άλλα όπλα διαμηνύει η Κίνα
Να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία καλεί τη Δύση η Κίνα, η οποία υποστηρίζει πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Σε δηλώσεις του ο Li Hui, ο ειδικός αντιπρόσωπος της Κίνας που περιόδευσε πρόσφατα σε Ρωσία, Ουκρανία και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με κύριο στόχο την εύρεση μιας πολιτικής λύσης για το Ουκρανικό, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Δύσης να εστιάσουν την προσοχή τους σε ειρηνευτικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας πως είναι αναληθές ότι η Κίνα πρότεινε στο πλαίσιο των συζητήσεων να διατηρήσει η Ρωσική Ομοσπονδία τις τέσσερις επαρχίες που προσάρτησε το περασμένο φθινόπωρο.

Ψεύδη

Ο Li Hui υποστήριξε πως είναι ψευδές το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι πρότεινε οι τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας - Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia - που προσάρτησε η Ρωσία το φθινόπωρο του 2022, να παραμείνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Είναι τελείως αναληθές το δημοσίευμα.
Η Κίνα εξακολουθεί να τηρεί μια θέση που βασίζεται στην αντικειμενικότητα και στη δικαιοσύνη για το ουκρανικό ζήτημα, να προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να στέκεται  στο πλευρό της ειρήνης, των διαπραγματεύσεων και της δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Κινέζος διπλωμάτης, επισημαίνοντας ότι η Κίνα τηρεί την ίδια στάση σε όλες τις συνομιλίες της.
Υπενθυμίζεται πως στις 26/5 δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Li Hui, κατά τη διάρκεια τη περιοδείας του στην Ευρώπη για το Ουκρανικό, ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διατήρηση των ουκρανικών επαρχιών που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Όλοι θέλουν ειρήνη

«Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ξεκάθαρα είναι ότι η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά αποτιμά θετικά τις προσπάθειες της Κίνας.
Όλοι ευελπιστούν σε μια ειρηνική λύση στην ουκρανική κρίση» υποστήριξε ο Hui, τονίζοντας ότι τόσο η Ρωσία και η Ουκρανία όσο και η ΕΕ υποστηρίζουν τη στάση της Κίνας, η οποία επιχειρεί να προωθήσει μια πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση.
Ο Κινέζος διπλωμάτης τόνισε ότι στόχος των συνομιλιών του ήταν ακριβώς να συζητήσει την ουκρανική κρίση, αν και δεν έκανε οποιαδήποτε αποτίμηση για το πώς εξελίχθηκαν αυτές οι συζητήσεις και τι αυτές απέφεραν.
«Η Κίνα πιστεύει ότι εάν πραγματικά θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, να σώσουμε ζωές και να φέρουμε την ειρήνη, τότε είναι σημαντικό για εμάς να σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα στο πεδίο της μάχης, διαφορετικά οι εντάσεις θα κλιμακωθούν» επισήμανε ο Li Hui.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης