Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία για τους Ουκρανούς - «Αντεπίθεση» με μόλις 1.500 στρατιώτες στη Zaporozhye, συνετρίβησαν από τους Ρώσους

Πανωλεθρία για τους Ουκρανούς - «Αντεπίθεση» με μόλις 1.500 στρατιώτες στη Zaporozhye, συνετρίβησαν από τους Ρώσους
Οι Ουκρανοί απέτυχαν παταγωδώς να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές στη Zaporozhye - Η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση θα καταλήξει σε φιάσκο
Σχετικά Άρθρα
(upd 14) Σε πανωλεθρία και επικείμενο λουτρό αίματος για τα... μάτια και την κοινή γνώμη της Δύσης εκτυλίσσεται η πολυθρύλητη αντεπίθεση των Ουκρανών, που σύμφωνα τουλάχιστον με το Κίεβο άρχισε από την περιοχή Zaporozhye μετά από ημέρες επίσης αποτυχημένων αναγνωριστικών επιθέσεων.
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) είναι αυτό της λειψανδρίας και ενώ ήδη σε 17 μήνες ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας η Ουκρανία μετρά βαρύτατες απώλειες που ξεπερνούν τους 350.000 στρατιωτικούς.  
Έτσι με μόλις 1.500 Ουκρανούς στρατιώτες επιχείρησαν να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Zaporοzhye αλλά η προέλαση του εχθρού σταμάτησε,
δήλωσε την Πέμπτη (8/6/2023) ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu.
«Στη 1:30 π.μ., ο εχθρός έκανε μια προσπάθεια με έως και 1.500 στρατιώτες και 150 άρματα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να διασπάσει την άμυνά μας», είπε o Shoigu.
Η ρωσική αναγνώριση εντόπισε έγκαιρα τον εχθρό.
Με πυροβολικό, αεροσκάφη και αντιαρματικές δυνάμεις εξαπολύσαμε προληπτικό χτύπημα στα ουκρανικά στρατεύματα, είπε ο υπουργός Άμυνας.
«Ο εχθρός σταμάτησε και στις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με μεγάλες απώλειες», είπε ο Shoigu.
«Ως αποτέλεσμα μιας δίωρης μάχης, ο εχθρός έχασε 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 350 άτομα προσωπικό», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Ως εκ τούτου, οι ειδικά εκπαιδευμένες εφεδρείες του ουκρανικού στρατού απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο της διάσπασης των ρωσικών γραμμών στην περιοχή Zaporοzhye, είπε ο Shoigu.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, στις 7 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός έχασε 945 άνδρες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα συστήματα πυροβολικού Krab και άλλο οπλισμό, διευκρίνισε ο Shoigu.

Ματαιώθηκαν τα σχέδια των Ουκρανών να κινηθούν προς τη θάλασσα

Οι ρωσικές δυνάμεις ματαίωσαν τα σχέδια του ουκρανικού στρατού να προχωρήσει στη θάλασσα στην απόπειρα επίθεσης του προς την κατεύθυνση της Zaporozhye ανέφερε την Πέμπτη (8/6/2023) ο Διοικητής της 58ης Στρατιωτικής Περιφέρειας της στρατιάς «Νότια» στρατηγός Ivan Popov.
«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ενέργειες των μονάδων και των εκπροσώπων των στρατιωτικών κλάδων, έπαιξαν τον κεντρικό ρόλο τους στην απόκρουση της προσπάθειας του εχθρού να παραβιάσει την άμυνα της 58ης και, ως συνέχεια της επιτυχίας του, να προχωρήσει στη θάλασσα. επιτυγχάνοντας τον προγραμματισμένο στόχο», ανέφερε ο στρατηγός.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκτελούν τις αποστολές μάχης που τους έχουν ανατεθεί, είπε.
«Είναι μπροστά μας σκληρή απαιτητική δουλειά.
Όλα μόλις αρχίζουν.
Γι' αυτό θα προετοιμαστούμε, θα παρακολουθήσουμε την κατάσταση και θα επιτύχουμε τον στόχο που έχει ανατεθεί στον στρατό», είπε ο στρατηγός.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι τη νύχτα προς 8 Ιουνίου ο ουκρανικός στρατός είχε προσπαθήσει να επιτεθεί με 1.500 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Zaporozhye, αλλά η επίθεση του εχθρού αποκρούστηκε.

Οι Ρώσοι τύφλωσαν τα ουκρανικά drones

Οι ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου «έκοψαν» το ουκρανικό στρατιωτικό σύστημα επικοινωνίας και τα κανάλια που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των drones κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας ουκρανικής επανάστασης στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο αντιστράτηγος Alexander Romanchuk, διοικητής της ρωσικής ομάδας μάχης στην περιοχή.
«Μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου έχουν καταστείλει το σύστημα επικοινωνιών του εχθρού και τα κανάλια που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των drones», είπε.
Ο Ρώσος στρατηγός τόνισε ότι οι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν 11 drones.

Οι Ουκρανοί στοχοποιήθηκαν με θερμοβαρικούς πυραύλους

Νωρίτερα, ο επικεφαλής Τύπου της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων Yug ανέφερε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Κιέβου κοντά στις πόλεις Spornoye, Vesyoloye και Kurdyumovka.
Η ρωσική ομάδα κατέστρεψε δύο οβιδοβόλα των Ουκρανών σε θέσεις βολής κοντά στις πόλεις Zvanovka και Serebryanka, ένα τρίτο και έναν όλμο κοντά στην πόλη Belaya Gora και ένα τέταρτο στην πόλη Krasnogorovka.
Προπύργια των δυνάμεων της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών κοντά στις πόλεις Kirovo και Druzhba στοχοποιήθηκαν επίσης με θερμοβαρικούς πυραύλους.
Επιπλέον, μονάδες της Ομάδας Yug απέκρουσαν επίθεση των δυνάμεων του Κιέβου στην κατεύθυνση Aleksandro-Kalinovo.
Αναφέρθηκαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, όπλα και εξοπλισμό.
kyiv.jpg

Δύο ουκρανικής κατασκευής αναγνωριστικά drones Leleka-100 καταρρίφθηκαν επίσης από ένα σύστημα αεράμυνας 9K33 Osa της ομάδας Yug.
Οι δυνάμεις του Κιέβου υπέστησαν μεγάλες απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στις 4 Ιουνίου.
Ωστόσο, πιθανότατα θα συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια.
Περισσότερες επιθέσεις θα εξαπολυθούν τις επόμενες ημέρες.
shoigu.jpg
Μάχες στο νότιο Donetsk

Μαζί με την προσπάθεια προέλασης στη Zaporozhye, ουκρανικές μονάδες έκαναν προσπάθειες να προχωρήσουν στον τομέα του Νότιου Donetsk και στις κατευθύνσεις Maryinka και Avdeevka γύρω από την πόλη του Donetsk.
Και αυτές οι επιθέσεις αποκρούστηκαν.
Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Velikaya Novoselovka-Makarovka-Rovnopol.
Οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης γύρω από τη Novodarovka, όπου οι Ουκρανοί κατέγραψαν εδαφικά κέρδη τριών χιλιομέτρων.
Μια άλλη επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Berhovka γύρω από το Bakhmut.
Το ουκρανικό πεζικό υποστηριζόμενο από πυροβολικό βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό προσπάθησε να προχωρήσει στην περιοχή αλλά διαλύθηκε.

map_7.jpg
Ενημερώθηκε ο Putin για την απόκρουση της επίθεσης


Υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός διοικητής ενημέρωσε την Πέμπτη (8/6/2023) τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin για το πώς οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Zaporozhye, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Το υπουργείο Άμυνας έδωσε απόψε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ένας διοικητής, ο στρατηγός Alexander Romanchuk, εξηγεί πώς οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές στην περιοχή


Washington Post: Άρχισε η αντεπίθεση της Ουκρανίας

Η Washington Post αναφέρει ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, βασισμένη στη συνομιλία με τέσσερις Ουκρανούς στρατιώτες και αξιωματικούς.
Οι στρατιώτες είπαν ότι αυτή η «κρίσιμη φάση» στον πόλεμο έχει τώρα ξεκινήσει με νέες, εντεινόμενες επιθέσεις στα νοτιοανατολικά, που έρχονται επίσης καθώς συνεχίζονται οι σοβαρές πλημμύρες από την έκρηξη του φράγματος Kakhovka.
Πολλοί την αποκαλούν «D-Day» της Ουκρανίας αλλά αρχίζει δυσοίωνα και με ήττα στη Zaporozhye.
Ο ρωσικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι συντρίβει την ουκρανική αντεπίθεση.
Οι δηλωμένοι στόχοι της μεγάλης αντεπίθεσης των Ουκρανών είναι να επανακτήσουν τα χαμένα εδάφη και να διασφαλίσουν ότι η δυτική υποστήριξη θα παραμείνει ισχυρή και συνεπής, μετά από προηγούμενους μήνες αμφιβολιών που εκφράστηκαν σιωπηλά μεταξύ ορισμένων υποστηρικτών.

Η αντεπίθεση έχει αρχίσει εδώ και ημέρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί έμπειροι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αρχίσει εδώ και ημέρες.
Ο Igor Strelkov ανώτατος βετεράνος του στρατού και πρώην αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, δήλωσε πως είναι σαφές ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας είχε ξεκινήσει.
Ο Strelkov έπαιξε βασικό ρόλο στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 και αργότερα στον πόλεμο στο Donbass.
«Ίσως, μπορούμε τώρα να πούμε αξιόπιστα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησε πριν από 5-6 ημέρες», έγραψε ο Strelkov στο Telegram, παρέχοντας ανάλυση των κινήσεων των στρατευμάτων σε διαφορετικά hot spot κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

map_2_1.JPG
Κανένα εδαφικό κέρδος για τους Ουκρανούς

«Αυτή τη στιγμή – μετά από μια μέρα συνεχών μαχών, είναι έμμεσα γνωστό για μικρές διεισδύσεις, αλλά δεν υπάρχουν κέρδη», πρόσθεσε, μιλώντας για τις δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ωστόσο, είπε ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της έως και 300.000 στρατιώτες στα ανατολικά και νότια προκειμένου να εξαπολύσει αποτελεσματικά αντεπιθέσεις.
Η ηγεσία της Ουκρανίας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «θα πάρει πίσω ό,τι είναι δικό μας» - σύμφωνα με τα πρόσφατα λόγια του αρχηγού στρατιωτικού αξιωματικού της χώρας, στρατηγού Valery Zaluzhny.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky λέει επιπλέον στον δυτικό Τύπο και σε αξιωματούχους ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε». Προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αρχική προσπάθεια της Ουκρανίας να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της είχε αποτύχει.

Αποστρατιωτικοποίηση των Ουκρανών

Η Ουκρανία πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί επειδή ένας ένοπλος γείτονας αποτελεί απειλή τόσο για τη Ρωσία όσο και για τις χώρες του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO) στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.
«Η ανάγκη για αποστρατιωτικοποίηση οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η Ουκρανία, η οποία έχει γεμίσει με όπλα, αποτελεί απειλή για τη Ρωσία και για τον CSTO συνολικά, μεταξύ άλλων όσον αφορά την ανάπτυξη και τη χρήση πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων.
Τη δήλωση αυτή την έκανε σε μία συνάντηση ανώτατων στελεχών ασφαλείας των κρατών μελών του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO) με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko στο Μινσκ.
Ο Patrushev επεσήμανε επίσης ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει συγκεκριμένους στόχους, από την επίτευξη των οποίων εξαρτάται όχι μόνο η ευημερία, αλλά οι ίδιες οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, και η διάσωση του πληθυσμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (ΛΔΔ) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR) από τη γενοκτονία που διαπράττεται από Ουκρανούς νεοναζί εδώ και οκτώ χρόνια».

Να νικήσουμε το προγεφύρωμα

«Στόχος μας είναι να νικήσουμε το προγεφύρωμα των νεοναζί που δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες της Δύσης στα σύνορα της Ρωσίας», πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επεσήμανε ότι «με τη βοήθεια δυτικών χωρών, η ουκρανική ηγεσία χρησιμοποίησε αυτά τα οκτώ χρόνια για να προετοιμαστεί για μια βάναυση στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κατοίκων του Donbass».
«Στην εποχή του, το ναζιστικό καθεστώς του Hitler ονειρευόταν να εξοντώσει ολόκληρο τον ρωσικό πληθυσμό και, σήμερα, οι σύγχρονοι μαθητές του, ακολουθώντας τις εντολές του Hitler προσπαθούν να φέρουν εις πέρας αυτή την ανίερη αποστολή, αλλά αυτή τη φορά μέσω των χεριών άλλων Σλάβων, να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», σημείωσε.

1_248.JPG
2_8.png

Lukashenko: Παραπληροφόρηση η αντεπίθεση των Ουκρανών

Ως σκέτη παραπληροφόρηση χαρακτήρισε την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση των Ουκρανών ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Οι τρεις ημέρες της "αντεπιθέσεως": αυτά που παρατηρούμε και οι πληροφορίες που λάβαμε από τον Ρώσο πρόεδρο βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία.
Σε διάστημα τριών ημερών, περίπου τρεις δωδεκάδες ουκρανικά άρματα μάχης και 120 ή 130 οχήματα μάχης πεζικού έχουν καταστραφεί.
Και το πλέον φρικτό, περισσότεροι από 2.100 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ουκρανικής προσπάθειας αντεπίθεσης.
Λοιπόν, πάντα έλεγα αυτό, η αντεπίθεση είναι απλώς παραπληροφόρηση.
Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να είναι αντεπίθεση, αλλά αν υπάρχει, τότε ιδού το αποτέλεσμα από αυτήν σε διάστημα τριών ημερών», είπε ο Lukashenko σε συνάντηση στο Μινσκ με μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Τα αίτια των στρατιωτικών αποτυχιών

Σύμφωνα με τον Lukashenko οι δυτικοί καθοδηγητές του καθεστώτος του Κιέβου προσπαθούν επί του παρόντος να αναλύσουν τα αίτια των στρατιωτικών αποτυχιών της Ουκρανίας.
«Χθες μίλησα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και είμαστε απολύτως της ίδιας γνώμης ότι η τρέχουσα κατάσταση αφορά τη Δύση, η οποία πολεμά εκεί, περιμένοντας να δει τα αποτελέσματα της ‘’αντεπιθέσεως’’ και φυσικά χωρίς όλα τα δυτικά όπλα και τους μισθοφόρους, το όλο θέμα θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Με υπερηχητικά πλήγματα προειδοποιεί ο Medevedev

Σκληρή επίθεση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev ο οποίος ζήτησε από τις χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να ρωτήσουν τους πολίτες τους αν θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία
Με αυτόν τον τρόπο, αντέδρασε σε μια παρατήρηση του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, σχετικά με την πιθανότητα αποστολής των στρατευμάτων της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην Ουκρανία.
«Ο Fogh Rasmussen δεν είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος πριν.
Και τώρα έχει βυθιστεί στην άνοια ενός δόγματος.
Σε συνέντευξή του στον Guardian δήλωσε ότι ακόμα κι αν η Ουκρανία δεν λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι χώρες του η συμμαχία θα μπορέσει να στείλει τα στρατεύματά της εκεί.
Από μόνη της», έγραψε ο Medvedev στον λογαριασμό του στο Telegram.
«Λοιπόν, ρωτήθηκαν οι κάτοικοι αυτών των χωρών;
Ποιος από αυτούς θέλει πόλεμο με τη Ρωσία;
Θέλουν πραγματικά υπερηχητικά χτυπήματα στην Ευρώπη;
Και τι πιστεύει ο θείος Σαμ (σ.σ.ΗΠΑ) γι' αυτό;
Θα τον επηρεάσει και αυτόν, έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του Vladimir Putin.
H εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ (που κατείχε το αξίωμα από το 2009-2014) είπε ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ ενδέχεται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία «μεμονωμένα».
Κατά τη γνώμη του, εάν το Κίεβο δεν λάβει τίποτα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής ενδέχεται να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία.

Kuleba: Θα παραλάβουμε τα  F- 16

H παράδοση των δυτικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επίλυση «τεχνικών ζητημάτων», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
«Θα γίνει. Το είπα και θα το πω ξανά, τα F-16 θα έλθουν αλλά είναι απαραίτητο να επιλυθούν όλα τα τεχνικά ζητήματα.
Δεν είναι εύκολη διαδικασία», είπε στην ουκρανική τηλεόραση.
Είπε επίσης ότι «ο συνασπισμός μαχητικών αεροσκαφών για την Ουκρανία ενισχύεται».
Στις 21 Μαΐου, ο Biden ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να πετούν αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-16.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συζητήσει με τους συμμάχους της τους επόμενους μήνες ποιες χώρες θα μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Κίεβο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin έκανε γνωστό στις 25 Μαΐου ότι η Δανία και η Ολλανδία θα ηγηθούν του ευρωπαϊκού συνασπισμού για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Biden – Sunak: Στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί


Η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν, όπως αναμενόταν, το κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου Joe Biden με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στον Λευκό Οίκο.
Ο Biden εκτίμησε ότι θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να υποστηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε στη συνέντευξη Τύπου εάν θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει την στήριξη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε αυτό το ζήτημα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως οι σύμμαχοι πρέπει στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladrimir Putin ότι η υποστήριξή τους προς το Κίεβο δεν πρόκειται να εξασθενήσει όσο ο πόλεμος συνεχίζεται. «Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβει γρήγορα πως πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης