Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Όλα πάνε βάσει σχεδίου – Μετά τις 8 Ιουλίου τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Putin: Όλα πάνε βάσει σχεδίου – Μετά τις 8 Ιουλίου τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Τα πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Όλα πάνε βάσει σχεδίου υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος ανακοίνωσε πως τα ρωσικά πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία μετά τις 8 Ιουλίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την φύλαξη τους.
«Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.
Ξέρετε, στις 7 με 8 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των σχετικών υποδομών και θα αρχίσουμε αμέσως να λαμβάνουμε μέτρα για την ανάπτυξη των σχετικών τύπων όπλων στην επικράτειά σας» υπογράμμισε ο Putin απευθυνόμενος στον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko κατά τη συνάντηση τους στο Sochi.
«Σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι σταθερή, θα έλεγα καλή.
Αλληλεπιδρούμε με σιγουριά σε αυτόν τον τομέα» ανέφερε ο Putin.

Πάντα έχουμε κάτι να πούμε

«Πάντα υπάρχει κάτι να συζητήσουμε.
Θα το κάνουμε σήμερα» είπε ο Putin απευθυνόμενος στον Λευκορώσο ομόλογό του.
Υπενθυμίζεται πως στις 25 Μαρτίου ο Putin ανακοίνωσε ότι η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του Luhashenko, θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα (TNW) στο έδαφος της Λευκορωσίας, εκτιμώντας ότι έως την 1η Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων.
Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει στη Λευκορωσία το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο μπορεί να είναι φορέας πυρηνικών όπλων, και έχει συνδράμει στον επανεξοπλισμό των λευκορωσικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικά πυρομαχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης