Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Putin δεν θα έκανε πόλεμο στην Ουκρανία αν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ - Τώρα την έσβησε από το χάρτη...

Trump: Ο Putin δεν θα έκανε πόλεμο στην Ουκρανία αν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ - Τώρα την έσβησε από το χάρτη...
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ξεχωριστή χώρα από τη Ρωσία, ο Trump δήλωσε ότι είναι, αλλά ότι ήταν κάποτε μία χώρα και "στον Putin άρεσε έτσι"
Ο Vladimir Putin καθυστέρησε την εισβολή στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια, εξαιτίας του.
Αυτό ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στην εκπομπή "Special Report" του Fox News, περιγράφοντας τη συζήτηση στην οποία είπε στον Putin ότι μια εισβολή θα ήταν "καταστροφή" και ότι θα το πλήρωνε στην... κόλαση.
"Με τον Putin έχω πολύ καλή σχέση.
Θέλω να πω, δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και πολύ καιρό, αλλά είχα μια πολύ καλή σχέση", είπε ο Trump όταν ρωτήθηκε πώς θα τερμάτιζε τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές.
Όταν ρωτήθηκε για την εισβολή, ο πρώην πρόεδρος είπε για τον Putin : "Δεν θα το έκανε αν ήμουν εγώ. Το έκανε αφού έφυγα εγώ".
"Σκέφτηκα ότι μπορεί να το κάνει", συνέχισε ο Trump.
"Κοιτάξτε, του μίλησα. Του είπα, αν το κάνεις, θα πληρώσεις την κόλαση. Θα είναι μια καταστροφή. Μην το κάνεις".
Ο Putin αρχικά δεν πίστεψε ότι ο Trump θα αναλάμβανε δράση, σύμφωνα με τον Trump, αλλά τον πίεσε: "Του είπα ότι θα έκανα κάτι. Μου είπε: "Όχι, όχι, όχι, δεν θα το κάνεις αυτό". Του είπα, θα το κάνω, Vladimir, θα το κάνω. Θα το κάνω".
Ο Trump, επίσης υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, είπε ότι ο Putin πίστευε "ίσως το 10%" αυτών που έλεγε, αλλά αυτό το 10% ήταν "το μόνο που χρειαζόταν" για να σταματήσει η εισβολή από το να συμβεί.
"Ήταν μόνο αφού έφυγα [από το αξίωμα] που αρχίσατε να ακούτε γι' αυτό", πρόσθεσε.

Κάποτε όλοι ήταν μία χώρα

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ξεχωριστή χώρα από τη Ρωσία, ο Trump δήλωσε ότι είναι, αλλά ότι ήταν κάποτε μία χώρα και "στον Putin άρεσε έτσι".
Όσον αφορά την τρέχουσα σύγκρουση, ο υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί σχετικά με το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών -όπως το να διατηρήσει η Ρωσία τον έλεγχο της Κριμαίας- καθώς αυτό θα "εμπόδιζε μια διαπραγμάτευση".
Ωστόσο, δήλωσε ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια λύση "εντός 24 ωρών".
"Αλλά σας λέω, μέσα σε 24 ώρες - αυτό έκανα.
Έγινα πολύ πλούσιος κάνοντας συμφωνίες. Πολύ πλούσιος.
Και ξέρετε κάτι; Πολύ περισσότερο απ' ό,τι καταλαβαίνει ο κόσμος. Και αυτό είναι που κάνω", είπε ο Trump.
"Θα έκανα μια συμφωνία μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκινήσαμε.
Και θα έλεγα κάτι στον Zelensky και θα έλεγα κάτι στον Putin και θα τον έβαζα σε ένα δωμάτιο και θα του το έλεγα ξανά και ξανά", είπε ο Trump.
Και πρόσθεσε: "Θα είχα κάνει μια συμφωνία πολύ γρήγορα.
Και ξέρετε κάτι; Ο θάνατος θα σταματούσε και η καταστροφή θα σταματούσε γιατί, κοιτάξτε, η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη".
Η τρέχουσα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει διαρκέσει περισσότερες από 480 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης