Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula Von der Leyen: Δεν συνεργαζόμαστε με φίλους του Putin

Ursula Von der Leyen: Δεν συνεργαζόμαστε με φίλους του Putin
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Weber, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ursula Von der Leyen ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η πλειοψηφία που θα τη στηρίξει να περιλαμβάνει και την ομάδα ECR των συντηρητικών και ευρωσκεπτικιστών
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, που είναι υποψήφια με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Επιτροπής, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κόμματα «φιλικά» προς τον Ρώσο πρόεδρο Putin, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Weber, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ursula Von der Leyen ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η πλειοψηφία που θα τη στηρίξει να περιλαμβάνει και την ομάδα ECR των συντηρητικών και ευρωσκεπτικιστών.
«Συνεργάζομαι με φιλοευρωπαϊκές, φιλο-νατοϊκές, φιλο-ουκρανικές ομάδες και με όσους ξεκάθαρα υποστηρίζουν τις δημοκρατικές μας αξίες», ήταν η απάντηση της φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι είναι περισσότερο ζήτημα περιεχομένου. Όπως είπε οι ευρωεκλογές φέρνουν αλλαγή στη σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών κομμάτων και ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Αυτοί που υπερασπίζονται τη δημοκρατία έναντι των ευρωσκεπτικιστών, αυτοί που υπερασπίζονται τις αξίες μας ενάντια στους φίλους του Πούτιν. Με αυτούς θέλω και ξέρω ότι μπορώ να συνεργαστώ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να συνεργαστεί με όσους είναι εναντίον του κράτους δικαίου και φίλοι του Putin.
Από την πλευρά του, ο Weber υπενθύμισε ότι το σημερινό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε μια οριακή πλειοψηφία υπέρ της εκλογής της Ursula Von der Leyen σε αυτή τη θητεία. Εξέφρασε την ανησυχία του γιατί τα αντιευρωπαϊκά κόμματα, φιλικά προσκείμενα στον Πούτιν γίνονται όλο και πιο ισχυρά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα και πρόσθεσε ότι το μήνυμά του για τις ευρωεκλογές είναι ότι οι πολίτες πρέπει να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους, γιατί διακυβεύονται πολλά. Πρόσθεσε, τέλος, ότι για το ΕΛΚ, η κόκκινη γραμμή είναι ξεκάθαρη: «ναι στην Ευρώπη, ναι στην Ουκρανία, ναι στο κράτος δικαίου».
Σημειώνεται ότι η ομάδα ECR του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολωνικό κόμμα Law and Justice (PiS), τα Αδέρφια της Ιταλίας (Fratelli d' Italia) της Meloni, το ισπανικό Vox, καθώς και το νεοσύστατο Reconquest του Ερίκ Ζεμούρ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης