Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατοχύρωση κερδών στα υψηλά για τις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στον DAX

Κατοχύρωση κερδών στα υψηλά για τις ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές στον DAX
Με υποτονικούς ρυθμούς κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στη Wall Street την προηγούμενη ημέρα, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη στα υψηλά.
Ο DAX και ο CAC 40 απέχουν ελάχιστα από τα υψηλά ρεκόρ τους, με τον πρώτο να σημειώνει άνοδο 0,7% στην εβδομάδα και τον δεύτερο να σημειώνει άνοδο 1,8%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 17.936 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,2% στις 7.727 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.164 με κέρδη 0,04%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,46%, στις 33.940 μονάδες.

Γαλλία - Στο 3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο του 2024

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, στο 3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Φεβρουάριο του 2024, από 3,1% που ήταν τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με την έκθεση, «ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε ελαφρώς παρά την απότομη αύξηση των τιμών σε διάστημα ενός μήνα, κυρίως λόγω των επιδράσεων της βάσης... ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 1,7% για τα τρόφιμα και κατά 0,8% για τα βιομηχανικά προϊόντα». Από την άλλη πλευρά, οι τιμές επιταχύνθηκαν απότομα για την ενέργεια και τον καπνό.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,9%, ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση και μειώθηκε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.

Ασία: Εβδομαδιαία πτώση στις αγορές, ο Hang Seng -2%

Με πτώση ολοκληρώνουν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, καθώς ο πληθωριισμός στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια, με το μπαράζ των επερχόμενων συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall Street υποχώρησαν ελαφρώς στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς οι αγορές φοβούνται για τυχόν hawkish μηνύματα από τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Οι ιαπωνικές μετοχές υπό πίεση καθώς η συνεδρίαση της BOJ πλησιάζει

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,3% την Παρασκευή και οδεύει σε εβδομαδιαία πτώση 2,3%, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη από τα υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο δείκτης TOPIX σημείωσε άνοδο 0,6%, αλλά οδεύει σε πτώση σχεδόν 2% αυτή την εβδομάδα.
Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να τερματίσει το τέλος τα αρνητικά επιτόκια και την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.
Ο αυστραλιανός δείκτης ASX 200 διολίσθησε κατά 1% εν μέσω έντονης κατοχύρωσης.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,7% και 0,3% αντίστοιχα, απομακρυνόμενοι περαιτέρω από τα υψηλά τεσσάρων μηνών, λόγω των αδύναμων στοιχείων για τις τιμές των κατοικιών τον Φεβρουάριο.
Οι απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας και των τεχνολογικών μετοχών παρέσυραν τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατά 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης