Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, τέλος το ράλι προς τα ρεκόρ - Στο -0,41% ο Dow Jones, στο -0,27% ο Nasdaq

Απώλειες στη Wall Street, τέλος το ράλι προς τα ρεκόρ - Στο -0,41% ο Dow Jones, στο -0,27% ο Nasdaq
Απώλειες στο χρηματιστήριο της Wall Street
Μικρές απώλειες σημειώθηκαν στη Wall Street τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, με το ράλι προς νέα ρεκόρ να φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,41% στις 39.313 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 5.218 μονάδες με απώλειες 0,31%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 0,27% στις 16.384 μονάδες.
fgdsgfdssdgfdgfs.JPG
“Βαρίδι” σήμερα για την αγορά είναι οι μετοχές της Intel, με την εταιρεία ημιαγωγών να υποχωρεί 1,74% μετά τη δημοσίευση των Financial Times ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Κίνα θα μπλοκάρουν τα τσιπ της Intel σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές.
Απώλειες 3,4% και για τη United Airlines, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι θα εντείνει τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά περιστατικών ασφάλειας.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη μεγάλη αεροπορική εταιρεία Boeing μετά το σκάνδαλο και τον σάλο που έχει προκληθεί με τα ελαττωματικά εξαρτήματα στα αεροσκάφη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, David Calhoun, θα εγκαταλείψει τη θέση του, όπως και ο πρόεδρος της εταιρείας, Larry Kellner
Η μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% από την αρχή του έτους, αυξάνεται κατά 1,36%.

Η αγορά βρίσκεται σε τροχιά για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα κερδών, με τους σημαντικότερους δείκτες αναφοράς των αμερικανικών μετοχών να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κλεισίματος την περασμένη εβδομάδα. Ο S&P 500 ενισχύθηκε περίπου 2,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow κέρδισε λίγο λιγότερο από 2% για την καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο, πλησιάζοντας το επίπεδο των 40.000 μονάδων. Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, σημείωσε άλμα περίπου 2,9% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα κέρδη αυτά τροφοδοτήθηκαν από τις τελευταίες παρατηρήσεις της Fed, που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων για το 2024, καθώς και από τον συνεχιζόμενο ενθουσιασμό των επενδυτών για τις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω του ράλι που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Το κλίμα των επενδυτών παραμένει πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο του, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έρευνα κλίματος της American Association of Individual Investors, αντανακλώντας την επίμονη αισιοδοξία της αγοράς. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τις πιθανές επιπτώσεις ενός υπερβολικού ράλι και των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων.
Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αποκτήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού από τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Φεβρουαρίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που δημοσιεύεται το πρωί της Παρασκευής.

Στα μάκρο, απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.
Συγεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 0,3% σε μηνιαία σύγκριση και ανήλθαν σε περίπου 662.000 μονάδες τον περασμένο μήνα. Σε ετήσια σύγκριση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 5,9%.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Ιανουάριο 2024 αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω στις 664.000 μονάδες, από τις 661.000 μονάδες που είχαν αναφερθεί προηγουμένως.
Η μέση τιμή πώλησης παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά για τον Φεβρουάριο 2024, γύρω από τα 485.000 δολάρια.
Η αγορά νέων κατοικιών έχει αψηφήσει τις αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ενισχύθηκε, χάρη στην έλλειψη που υπάρχει σε νέες κατοικίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης