Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψαν οριακά οι ευρωπαϊκές αγορές - O DAX +0,15%

tags :
Ανέκαμψαν οριακά οι ευρωπαϊκές αγορές - O DAX +0,15%
H βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση το 2023 με συρρίκνωση 0,3% το τελευταίο τρίμηνο
Ανέκαμψαν έστω και οριακά οι ευρωπαϊκές αγορές από το αδύναμο momentum που είχαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδ, με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται στο πράσινο.
Οι ταξιδιωτικές μετοχές ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,74%, καθώς οι κατασκευές υποχώρησαν κατά 0,3%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,15%, στις 18.504 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,26%, στις 7.952 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.205, μένοντας αμετάβλητος.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε οριακή πτώση -0,03%, στις 34.750 μονάδες.

Την τελευταία ημέρα μιας εβδομάδας περιορισμένων συναλλαγών λόγω αργιών για το Καθολικό Πάσχα, οι επενδυτές παρακολουθούν τα κέρδη της Lloyd's of London και την εμπορική ενημέρωση της JD Sports Fashion.
Στο μέτωπο των στοιχείων, τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση το 2023 με συρρίκνωση 0,3% το τελευταίο τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε ελάχιστα τον Φεβρουάριο.
Οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, μειούμενες κατά 1,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.

Επιβεβαιώθηκε η ύφεση στη Βρετανία το 2023

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία της Βρετανίας εισήλθε σε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με το Reuters
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, αμετάβλητο σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Η οικονομία της Βρετανίας έχει δείξει σημάδια ότι ξεκινά το 2024 σε ισχυρότερη βάση, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,2% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο και ανεπίσημες έρευνες να δείχνουν ότι η ανάπτυξη συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Ωστόσο, η χώρα έχει καθυστερήσει να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και η οικονομία της είναι μόλις 1% μεγαλύτερη από το επίπεδό της στα τέλη του 2019, με μόνο τη Γερμανία μεταξύ των χωρών της Ομάδας των G7 να τα πηγαίνει χειρότερα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία έχει δηλώσει ότι ο βρετανικός πληθωρισμός κινείται προς το σημείο όπου μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις κατά 0,25% φέτος, αν και οι προβλέψεις του επίσημου προϋπολογισμού αναμένουν επέκταση 0,8%.
Η στερλίνα παρουσίασε μικρή μεταβολή έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης