Διεθνή

Συναγερμός σε Μολδαβία και Ρουμανία - Eκρήξεις στα σύνορα με Ουκρανία, εντοπίστηκαν συντρίμμια drone

Συναγερμός σε Μολδαβία και Ρουμανία - Eκρήξεις στα σύνορα με Ουκρανία, εντοπίστηκαν συντρίμμια drone
Δεν επιβεβαιώνεται ότι ρωσικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας
Συναγερμός έχει σημάνει στη Μολδαβία, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα, οι ρουμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν συντρίμμια από drone.
Οι εκρήξεις στη Μολδαβία, ακούστηκαν από αξιωματούχους στην περιοχή Novodnestrovsk της Ουκρανίας, ακριβώς βόρεια των μολδαβικών συνόρων.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τη συνοριακή δύναμη της Μολδαβίας, δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι άκουσαν τις εκρήξεις από τις περιοχές Ocnita , Otaci και Soroca - οι οποίες βρίσκονται όλες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
"Όσον αφορά την πληροφορία ότι ρωσικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας χθες το βράδυ, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όλα τα συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης του εναέριου χώρου δεν εντόπισαν καμία μη εξουσιοδοτημένη είσοδο", ανέφερε η μολδαβική συνοριακή δύναμη σε ανακοίνωσή της, την οποία μετέδωσαν δύο τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Πρόσθεσαν ότι αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις ουκρανικές αρχές.

Συντρίμμια drone εντόπισε η Ρουμανία

Την ίδια ώρα, το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι βρέθηκαν θραύσματα μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αγρόκτημα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Ανέφεραν ότι το αγρόκτημα βρίσκεται κοντά στον ποταμό Δούναβη, ο οποίος χωρίζει την Ουκρανία και τη Ρουμανία στο νοτιοδυτικό άκρο της Ουκρανίας.
Πολλές ομάδες έρευνας του στρατού στάλθηκαν στο νησί Great Braila για να ερευνήσουν, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ντόπιοι φέρεται να είχαν ακούσει "περίεργους θορύβους" και να μοιράστηκαν πλάνα που φαίνεται να δείχνουν το drone να πέφτει από τον ουρανό.
"Το βράδυ της 28ης Μαρτίου εντοπίστηκαν θραύσματα που φαίνεται να προέρχονται από εναέρια συσκευή [drone] σε αγροτική έκταση στο νησί Great Braila", δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
"Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με εξειδικευμένες δομές του συστήματος εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας, διεξάγει έρευνα για το περιστατικό την Παρασκευή 29 Μαρτίου σύμφωνα με συγκεκριμένες επιχειρησιακές διαδικασίες", αναφέρει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η Ρουμανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς εντάχθηκε στη συμμαχία το 2004.

romania.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης