Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Οκλαχόμα: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από αλλεπάλληλους ανεμοστρόβιλους

ΗΠΑ - Οκλαχόμα: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από αλλεπάλληλους  ανεμοστρόβιλους
Η έκταση της καταστροφής δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, ενώ στις πληγείσες περιοχές επικρατεί χάος από κομμένα δέντρα και καλώδια ηλεκτροδότησης και δρόμους γεμάτους συντρίμμια.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός νηπίου τεσσάρων μηνών, και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Οκλαχόμα το Σαββατοκύριακο (27-28/4) μετά από δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ.
Την Κυριακή (28/4) οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποίησαν για ανεμοστρόβιλους σε περιοχές που αφορούσαν περισσότερους από 7 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Προειδοποιήσεις για καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι εκδόθηκαν επίσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για περισσότερους από 47 εκατομμύρια ανθρώπους που εκτείνονται από το ανατολικό Τέξας μέχρι το Ιλινόις και το Ουισκόνσιν.
Ο άστατος καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί στο μεσαίο τμήμα της χώρας και τη Δευτέρα (28/4), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα κήρυξε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» την πολιτεία, απελευθερώνοντας περισσότερα χρήματα για τις πρώτες ανάγκες.
Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Οκλαχόμα ανέφερε επίσης περισσότερους από 30 τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε δεκάδες σπίτια.
Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι η έκταση της καταστροφής δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, ενώ στις πληγείσες περιοχές επικρατεί χάος από κομμένα δέντρα και καλώδια ηλεκτροδότησης και δρόμους γεμάτους συντρίμμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης