Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - Βρετανία: Οικονομική βοήθεια 1,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Ιαπωνία - Βρετανία: Οικονομική βοήθεια 1,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία
Για να καλυφθούν ελλείμματα στον προϋπολογισμό της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έλαβε δόση χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, γνωστοποίησε την Παρασκευή 29/3 ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal.
Το νέο πακέτο βοήθειας της Παγκόσμιας Τράπεζας χρηματοδοτήθηκε από τη Βρετανία και την Ιαπωνία. «984 εκατ. δολάρια προέρχονται από την Ιαπωνία και 516 εκατ. από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα κεφάλαια θα καλύψουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού για κοινωνικές και ανθρωπιστικές ανάγκες καθώς και την ανοικοδόμηση», έγραψε στο Χ.
Η οικονομική βοήθεια σκοπό έχει να βοηθήσει το Κίεβο να καλύψει «τρύπες» στον προϋπολογισμό, εν μέσω πολέμου με τη Ρωσία.
Τον Μάρτιο, η Ουκρανία κατάφερε να προσελκύσει περίπου 9 δισεκ. δολάρια σε συνολική εξωτερική χρηματοδότηση, πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Βρετανία συμπεριλαμβάνονται στους δωρητές.
«Το 2024, η εξωτερική χρηματοδότηση έφτασε τα 10,2 δισεκ. δολάρια. Από την έναρξη του πολέμου το ποσό έχει ανέλθει σε 83,8 δισεκ. δολάρια», πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης