Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή αλήθεια του Zelensky: Η Ουκρανία θα υποχωρεί διαρκώς – Δεν έχουμε αεράμυνα και πυροβολικό, ξεχνάμε τα σύνορα του 1991

Η ωμή αλήθεια του Zelensky:  Η Ουκρανία θα υποχωρεί διαρκώς – Δεν έχουμε αεράμυνα και πυροβολικό, ξεχνάμε τα σύνορα του 1991
Αν και οι παραδοχές Zelensky υποκρύπτουν και την άσκηση πίεσης στις ΗΠΑ για την αποδέσμευση οικονομικής βοήθειας, αναγνωρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν συνεχώς
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε το αναπόφευκτο της υποχώρησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αν και οι παραδοχές Zelensky υποκρύπτουν και την άσκηση πίεσης στις ΗΠΑ για την αποδέσμευση οικονομικής βοήθειας, αναγνωρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν συνεχώς .
Οι δυνάμεις μας θα υποχωρούν συνεχώς, εάν οι ΗΠΑ δεν παράσχουν στο Κίεβο την απαραίτητη βοήθεια, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post.
«Εάν δεν υπάρχει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε αεράμυνα, δεν θα έχουμε πυραύλους Patriot, δεν θα έχουμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό εμπλοκής, ούτε βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών. Αυτό σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε, βήμα προς βήμα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Έχουμε πρόβλημα»

«Είναι αλήθεια... Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα έχουμε μεγάλη έλλειψη πυραύλων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Δημιουργούμε τα δικά μας συστήματα αεράμυνας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», τόνισε.
Όπως σημείωσε ο Zelensky η Ουκρανία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μην υποχωρήσει στη ζώνη μάχης.
Εάν το μέτωπο παραμείνει σταθερό, είπε, η Ουκρανία στα μετόπισθεν θα είναι σε θέση να οπλίσει και να εκπαιδεύσει νέες ταξιαρχίες για να επιχειρήσει στη συνέχεια μια νέα αντεπίθεση αργότερα το 2024.
Προηγουμένως, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός, χωρίς την επανέναρξη της αμερικανικής βοήθειας, θα πρέπει να αποφασίσει ποιες πόλεις είναι σε θέση να κρατήσει.
Το νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, διαθέτει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια για τις ανάγκες του Κιέβου, εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ, αλλά μπλοκαρίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Zelensky υπογράμμισε ότι η Ουκρανία θα αποδυναμωθεί στο πεδίο της μάχης εάν δεν λάβει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εντός ενός μήνα.

Συμβιβασμός με την απώλεια της Κριμαίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zelensky εμφανίστηκε έτοιμος να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία χωρίς την ανάγκη αποκατάστασης των συνόρων του 1991 (Κριμαία).
Σε μια συνέντευξη στο CBS News, ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin θα είναι έτοιμος για διάλογο, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούσαν να συμβιβαστούν με τα σύνορα του 2022 και την απώλεια των τεσσάρων περιοχών (Donetsk, Lugansk, Zaporizhia, Kherson).
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτεί όχι μόνο στρατιωτικά βήματα από την πλευρά το, αλλά επίσης «ένας πλήρης εμπορικός αποκλεισμός της Ρωσίας με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε.
«Για να κερδίσουμε σημαίνει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κερδίσει οικονομικά, να είναι δυνατή στο πεδίο της μάχης και να τη βοηθάμε πολιτικά. Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη μας αποκλειστικά με στρατιωτικά μέσα», είπε ο Zelensky.
Ο απόστρατος Ουκρανός ταγματάρχης Igor Lapin είπε νωρίτερα ότι θα εναπόκειται στα εγγόνια των σημερινών Ουκρανών στρατιωτών να πολεμήσουν για τα σύνορα της Ουκρανίας του 1991.
Είπε επίσης ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει τις δυνάμεις για να επιτύχει έναν τέτοιο στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης