Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τάγμα... θανάτου έστειλε ο Macron στην Ουκρανία - Πώς διαλύθηκε η Λεγεώνα των Ξένων στο Slovyansk

Τάγμα... θανάτου έστειλε ο Macron στην Ουκρανία - Πώς διαλύθηκε η Λεγεώνα των Ξένων στο Slovyansk
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο του Slovyansk, με πύραυλο «Grom-E1», έναν υβριδικό πύραυλο που βασίζεται σε έναν ρωσικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-38
(upd) Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ακολουθεί μια μάλλον αντιφατική και διφορούμενη εξωτερική πολιτική που όχι μόνο προκαλεί οργή στους Συμμάχους του ... αλλά και σύγχυση.
Από τη μια ζητά και προσπαθεί να επιτύχει την κατάπαυση πυρός σε μια σειρά από πολεμικά μέτωπα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι και από την άλλη στέλνει Γάλλους στρατιώτες στο μέτωπο της Ουκρανίας, κίνηση που αναμφίβολα… παρατείνει τις στρατιωτικές συγκρούσεις και τον… θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Θύμα αυτής της πολιτικής έπεσαν και οι Γάλλοι στρατιώτες που εστάλησαν στο ουκρανικό μέτωπο υπό την γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες – φαίνεται πως …ξεκληρίστηκε από έναν ρωσικό πύραυλο Grom-E1.

Ο ειρηνοποιός

Εν μέσω της δραστικής κλιμάκωσης των επικίνδυνων στρατιωτικών συγκρούσεων, ο Γάλλος πρόεδρος Macron προσπαθεί να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου ειρηνοποιού.
Ένας από τους μικρούς του στόχους στο δρόμο για τη σωτηρία του κόσμου είναι να σταματήσει όλους τους πολέμους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Ο Macron άρχισε να εργάζεται για την Ολυμπιακή εκεχειρία, ζητώντας βοήθεια από τους «εταίρους» του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
H Κίνα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του Macron, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει στον Γάλλο ομόλογό του: Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία, αλλά θα προχωρήσει μόνο με βάση τα δικά της συμφέροντα.

Απορρίπτει το Κρεμλίνο

Την πρόταση του Macron απέρριψε το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας πως η πρόταση αυτή θα χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία για την ανασυγκρότηση και τον επανεξοπλισμό της.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov  υποστήριξε πως τόσο ο πρόεδρος Putin όσο και ο ρωσικός στρατός έχουν παρατηρήσει ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί τέτοιες ιδέες και πρωτοβουλίες για να ανασυνταχθεί και να επανεξοπλιστεί.
«Αυτό, φυσικά, περιπλέκει σημαντικά τη διαδικασία εξέτασης τέτοιων πρωτοβουλιών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υποκριτής

Οι ενέργειες του Macron δεν βασίζονται στις βασικές αρχές της ειρήνης και τις φιλίας που είναι ενσωματωμένες στην ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Macron επιδιώκει μόνο τους πολιτικούς του στόχους, ενώ οι πρωτοβουλίες του, στοχεύουν να επηρεάσουν την κατάσταση στα πεδία των μαχών υπέρ της Ουκρανίας.
Εκτός από το πολιτικό πεδίο, οι πρωτοβουλίες Macron ενδέχεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα για να ανασυγκροτήσει τα στρατεύματα του, να ενισχύσει την άμυνα και να ενισχύσει τις εφεδρείες, αφού βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Το παιχνίδι της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του Macron δεν έχει καμία πιθανότητα να βοηθήσει στην επίλυση των ένοπλων συγκρούσεων, αλλά μπορεί μόνο για λίγο να παρηγορήσει το γαλλικό κοινό.

Οι Ρωσικοί πύραυλοι διαλύουν την Λεγεώνα των Ξένων - Τι συνέβη στο Slovyansk

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι φέρνουν το τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία πολύ πιο γρήγορα.
Συγκεκριμένα, με ακριβή χτυπήματα κατά του γαλλικού στρατού, που έχει μεταβεί στην Ουκρανία για να συνδράμει τους Ουκρανούς.
Ενώ ο Macron μιλά για ειρήνη, η απόφασή του να στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία μπορεί μόνο να παρατείνει τις μάχες και να κλιμακώσει τον πόλεμο.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύματα από την ουκρανική πρώτη γραμμή υποστήριζαν ότι οι πρώτες ομάδες Γάλλων μαχητών από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων έφτασαν στην πόλη Slovyansk στο Donetsk.
Η μονάδα περιλαμβάνει ειδικούς στις αναγνωρίσεις πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών ειδικευμένη στις οχυρώσεις πεδίου.
Οι Γάλλοι φέρεται να βρίσκονταν στη θέση μιας από τις ουκρανικές ταξιαρχίες.
Το πρωί της 15ης Απριλίου, μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο Slovyansk.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς τοπικών πηγών, το ακριβές ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την τοποθεσία των Ουκρανών, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται και Γάλλοι.
Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μόνο η εκπαίδευση του ειδικού τάγματος που αποτελείται από περίπου 1.500 στρατιώτες από τη Λεγεώνα των Ξένων και τακτικά στρατεύματα του Γαλλικού Στρατού.
Οι αναφορές για την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στην πρώτη γραμμή θα μπορούν να επιβεβαιωθούν με αξιοπιστία όταν η Γαλλία δεν θα μπορεί πλέον να κρύβει τους επικήδειους από την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι χτύπησαν το Slovyansk με υβριδικό πύραυλο Grom-E1

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε στις 15 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την περιφέρεια Kirovohrad.
Η εθνική αστυνομία της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο του Slovyansk, με πύραυλο «Grom-E1», έναν υβριδικό πύραυλο που βασίζεται σε έναν ρωσικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-38 με μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν προηγουμένως πυραύλους Grom-E1 για να χτυπήσουν το Myrnohrad, την περιφέρεια Donetsk στις 13 Μαρτίου και το Kupyansk και το Borova, την περιοχή Kharkiv στις 13 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης