Κοινωνία

Πυροσβεστική: Στις 47 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Πόρτο Ράφτη και Καλαμάτα

Πυροσβεστική: Στις 47 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Πόρτο Ράφτη και Καλαμάτα
Οι 44 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα
Σχετικά Άρθρα
Στις 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας 15/4 μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 16/4, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.
Από αυτές, οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις, οι οποίες πάντως δεν προκαλούν ανησυχία.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στο μεταξύ, σειρά συλλήψεων και επιβολής προστίμων ανακοίνωσε η Πυροσβεστική για την πρόκληση πυρκαγιών και για τη μη εφαρμογή των απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα:

- Συνελήφθη χθες, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στη θέση «Μπαθίστα» στο Πόρτο Ράφτη του δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
- Συνελήφθη χθες, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην Τ.Κ. Πηδήματος του δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, στη θέση «Προφήτης Ηλίας», του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών, σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου Πελλας.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αερόπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Κελαφά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γουμένισσας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Γρίβα του δήμου Παιονίας Κιλκίς.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 16 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Αμνάτου Ρεθύμνου Κρήτης.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 16 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην θέση «Ξουριχτί» του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαγνησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης