Τελευταία Νέα
Speculator

Τα θολωμένα μετοχικά ύδατα του «μέντορα» του Olympia Group Πάνου Γερμανού - Τελικά είναι μέτοχος ή όχι;

Τα θολωμένα μετοχικά ύδατα του «μέντορα» του Olympia Group Πάνου Γερμανού - Τελικά είναι μέτοχος ή όχι;
Είναι ή όχι μέτοχος ο κ. Πάνος Γερμανός του Olympia Group;
Κι όμως ο Πάνος Γερμανός δεν φαίνεται να είναι μέτοχος αλλά …. Μέντορας.
Και ενώ όλοι θεωρούν ότι πίσω από τις εξαγορές και όλες τις κινήσεις του ομίλου Olympia βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα του κ. Πάνου Γερμανού αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της εταιρίας για να διαπιστώσει ότι σύμφωνα με τα όσα εκεί αναφέρονται δεν προκύπτει να υπάρχει μετοχική παρουσία του κ. Γερμανού.

Υπάρχει όμως ένας απέραντος θαυμασμός προς τον «μέντορα» αλλά και πλήρης απουσία αναφοράς για το ποιος ή ποιοι είναι οι τελικοί επενδυτές στον όμιλο Olympia.
Βέβαια την ίδια στιγμή στην Ελλάδα και στην περίπτωση της εξαγοράς της Entersoft οι πάντες μιλούσαν για εξαγορά από τον όμιλο Γερμανού.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο έκαναν λόγο για εταιρίες και όχι τελικούς επενδυτές φυσικά πρόσωπα τα οποία παραμένουν φαντάσματα.
Και φυσικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει την εξής απλή ερώτηση.
Υπάρχει ή όχι Πάνος Γερμανός στη συγκεκριμένη εξαγορά;

Και αυτό παρά το γεγονός ότι στο Χρηματιστήριο οι ανακοινώσεις όπως είχε έγκαιρα αποκαλύψει το bankingnews ήταν θολές με την τελευταία ορθή επανάληψη της 8ης Μαρτίου 2024 «Την 4.3.2024 το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας Verdalite Limited που εδρεύει στην Κύπρο («Verdalite»), επί του μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ανήλθε σε 13,59%» αλλά και ότι το 100% της Verdalite ανήκει κατά 100% στην εταιρεία Olympia Group που εδρεύει στην Κύπρο («Olympia») και η πλειοψηφία των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Olympia Group ανήκει στο Folloe Trust, το νόμιμο τίτλο επί της περιουσίας του οποίου έχει η εταιρεία Rackham Trust Company S.A. με έδρα στην Ελβετία».

Ανατρέχοντας στα όσα αναφέρονται για τον «μέντορα» κύριο Πάνο Γερμανό στη ιστοσελίδα του ομίλου Olympia δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αναφορά ότι «Το 2018 ο ίδιος και η οικογένειά του δημιούργησαν το Ίδρυμα Folloe, με κοινωνικό προσανατολισμό και έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εκπαίδευση και την εξάλειψη της φτώχειας, μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βελτίωσης των υποδομών στις τοπικές κοινότητες».

Όπως μπορεί κάποιος ευλόγως να διαπιστώσει υπάρχει μια διαφορά.
Στην ιστοσελίδα γίνεται λόγος για ίδρυμα και … τέλος ενώ στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση αναφέρεται ως τελικός επενδυτής η "Rackham Trust Company".
Και το ερώτημα είναι τελικά τι συμβαίνει με τον κ. Πάνο Γερμανό;
Είναι επενδυτής, φιλάνθρωπος ή απλά ένας μέντορας του οποίου αναζητούμε όμοια περίπτωση και δεν μπορούμε να την εντοπίσουμε.

Όπως επίσης αναζητείται με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο του ιδρύματος Folloe σε ότι αφορά στην αναφερόμενη αποστολή του στην ιστοσελίδα του ομίλου Olympia.
Για να δείτε τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα του ομίλου Olympia για τον κ. Πάνο Γερμανό πατήστε εδώ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης