Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico - To Ισραήλ εξευτέλισε τις ΗΠΑ: «Παρακάλεσαν» τον Netanyahu να μην επιτεθεί στο Ιράν και τους... αγνόησε επιδεικτικά!

Politico - To Ισραήλ εξευτέλισε τις ΗΠΑ: «Παρακάλεσαν» τον Netanyahu να μην επιτεθεί στο Ιράν και τους... αγνόησε επιδεικτικά!
Είναι πραγματικά ντροπιαστικό το πόσο το Ισραήλ δεν μας ακούει, αλλά αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο Biden να πιστεύει τυφλά σε αυτό, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος
Τον εξευτελισμό των ΗΠΑ αποκαλύπτει το Politico, γράφοντας πως σύσσωμη η ηγεσία των ΗΠΑ «παρακάλεσε» το Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν, αλλά το αίτημά της αγνοήθηκε επιδεικτικά, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να παρακάλεσαν το Ισραήλ να μην πραγματοποιήσει αντεπίθεση κατά του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά η ισραηλινή απόφαση να αγνοήσει την Ουάσιγκτον είναι μέρος μιας «ντροπιαστικής» τάσης που έχει υιοθετήσει το Ισραήλ απέναντι στην σύμμαχό του τις ΗΠΑ, ανέφερε το Politico, .
«Οι ΗΠΑ παρακάλεσαν [το Ισραήλ] να μην το κάνει και κυριολεκτικά κανένας από το Πεντάγωνο μέχρι τους Κοινοτικούς Αρχηγούς, τη CIA και την κοινότητα των πληροφοριών δεν πιστεύει ότι αυτό είναι καλό», είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το Politico την Παρασκευή.
«Σε αυτό το σημείο, είναι πραγματικά ντροπιαστικό το πόσο το Ισραήλ δεν μας ακούει, αλλά αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο Biden να πιστεύει τυφλά σε αυτό».
Η σιωπή των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτό το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν είναι μέρος μιας προσπάθειας αποκλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης ενημέρωσης και το Πεντάγωνο και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν στο Sputnik για αυτό το θέμα.
Το μόνο σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για το θέμα ήταν να αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην ισραηλινή επίθεση.
Νωρίς το ξημέρωμα της Παρασκευής, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά του Ιράν ως απάντηση στην επίθεση με πυραύλους και drone της Τεχεράνης το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Ισφαχάν.
Τα συστήματα αεράμυνας ανταποκρίθηκαν στην προσέγγιση των drones σε ορισμένες επαρχίες της χώρας.
Τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στους New York Times ότι στόχος των επιδρομών ήταν μια αεροπορική βάση κοντά στο Isfahan.
Τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη Ισφαχάν από την ιρανική αεράμυνα δεν προκάλεσαν ζημιές, αλλά τα φιλοϊσραηλινά μέσα προσπαθούν να μεγαλοποιήσουν τον αντίκτυπο της αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Hossein Amirabdolahyan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης