Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Ο Akcapar στο υπουργείο Άμυνας

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Ο Akcapar στο υπουργείο  Άμυνας
Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνται ο νέος επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Burak Akçapar
Σχετικά Άρθρα
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνται ο νέος επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Burak Akçapar, ενώ μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Ανδριανούπολη και Φέρες

Ήδη, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έχουν ξεκινήσει με ανταλλαγή επισκέψεων ανώτατων αξιωματικών στην περιοχή της Αδριανούπολης και του Έβρου. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση της Άγκυρας.
Συγκεκριμένα, στις 16-17/4, ο Έλληνας Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Καβύλη Έβρου πραγματοποίησε επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, ενώ στις 18-19/4, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κεσσάνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στις Φέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης