Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός θα λάβει τα πρώτα δείγματα του συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus

Ο ρωσικός στρατός θα λάβει τα πρώτα δείγματα του συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus
Το σύστημα αεράμυνας S-500, που αναπτύχθηκε από την ανησυχία Almaz-Antey, είναι μια προηγμένη εξέλιξη στον τομέα της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής άμυνας
Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Άμυνας Shoigu μοιράστηκε σχέδια για αύξηση του μεριδίου των σύγχρονων όπλων στις δυνάμεις εναέριας και πυραυλικής άμυνας από το σημερινό 82% σε 85% τα επόμενα δύο χρόνια.
Ως μέρος αυτών των σχεδίων, ήδη φέτος τα στρατεύματα αναμένεται να λάβουν τα πρώτα δείγματα του νέας γενιάς αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 Prometheus σε δύο τροποποιήσεις: τόσο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς όσο και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Επίσης, πρόκειται να παραδοθούν στα στρατεύματα τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και S-300V4, καθώς και σταθμοί ραντάρ Buk-M3, Tor-M2U και νέας γενιάς.
Ο εμπλουτισμός του οπλοστασίου είναι σημαντικός για την ενίσχυση της ικανότητας αντιμετώπισης σύγχρονων και μελλοντικών απειλών αεροδιαστημικής επίθεσης.
Το σύστημα αεράμυνας S-500, που αναπτύχθηκε από την ανησυχία Almaz-Antey, είναι μια προηγμένη εξέλιξη στον τομέα της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής άμυνας, ικανό να πλήξει στόχους σε διάφορα ύψη και ταχύτητες, παρέχοντας αξιόπιστη προστασία έναντι όλων των πιθανών τύπων αεροπορικών απειλών. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης