Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: H χρεοκοπημένη First Republic περνά στον έλεγχο της Fulton Bank

ΗΠΑ: H χρεοκοπημένη First Republic περνά στον έλεγχο της Fulton Bank
Η FDIC εκτίμησε ότι το κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων θα ανέλθει σε 667 εκατ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Υπό τον έλεγχο της Fulton Bank περνούν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία της First Republic Bank, με την πρώτη να αποκτά τα assets έπειτα από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).
Η Fulton αναμένει ότι η συμφωνία θα διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην αγορά της Φιλαδέλφειας.
Οι περιφερειακές τράπεζες παλεύουν να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους καθώς οι καταναλωτές αναζητούν την ασφάλεια των «πολύ μεγάλων για να χρεοκοπήσουν» αντιπάλων τους, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια έχουν μειώσει την αξία των δανείων τους λόγω των αυξημένων μη πραγματοποιηθεισών ζημιών.
Τα προβλήματα της Republic Bank περιλάμβαναν χαμηλή ρευστότητα, μη υποβολή ετήσιων εκθέσεων με λεπτομερή οικονομικά στοιχεία στο τέλος του έτους στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και στοχοποίησή της από πολλούς ακτιβιστές επενδυτές από το 2021.
Η ταλανιζόμενη τράπεζα -διαθέτει περίπου 6 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 4 δισ. δολάρια σε καταθέσεις- «έβαλε λουκέτο» επίσημα την Παρασκευή 26/4 με εντολή του τμήματος Τραπεζών και Αξιών της Πενσιλβάνιας.
Η FDIC εκτίμησε ότι το κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων που σχετίζεται με την πτώχευση της Republic Bank θα ανέλθει σε 667 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης