Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσουνάμι λιποταξίας στην Ουκρανία - Δίωξη σε τουλάχιστον 11.000 στρατεύσιμους για αποφυγή θητείας από το 2022

Τσουνάμι λιποταξίας στην Ουκρανία -  Δίωξη σε τουλάχιστον 11.000 στρατεύσιμους για αποφυγή θητείας από το 2022
Στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας σημειώθηκαν οι περισσότερες διώξεις, με τις περιφέρειες Nikolaev και Dnepropetrovsk να ακολουθούν
Οι ουκρανικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε σχεδόν 11.300 στρατεύσιμους για λιποταξία ή για παραβίαση των διατάξεων περί κλήσης σε στρατιωτική θητεία από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε το γραφείο ως απάντηση σε αίτημα της ουκρανικής έκδοσης NV, μόνο το 2023 κινήθηκαν 6.745 ποινικές διαδικασίες για αποφυγή στράτευσης και για κλήση στο πολεμικό μέτωπο με τη Ρωσία.
Στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας σημειώθηκαν οι περισσότερες διώξεις, με τις περιφέρειες Nikolaev και Dnepropetrovsk να ακολουθούν.
Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, άνοιξαν 1.526 υποθέσεις βάσει των σχετικών νομικών προβλέψεων.
Επισμαίνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει κηρυχτεί γενική επιστράτευση, συνθήκη που παρατείνεται επανειλημμένα από το καθεστώς του Κιέβου.
Οι αρχές της χώρας κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν άνδρες στρατιωτικής ηλικίας από το να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Μάλιστα, οι υπάλληλοι των γραφείων στρατολόγησης πραγματοποιούν τακτικά επιδρομές ... απαγωγής και χρησιμοποιούν βία.
Ως εκ τούτου, ακόμα και άτομα με βαριά προβλήματα υγείας καταλήγουν στο μέωπο λόγω της εμφανούς λειψανδρίας.
Άλλωστε, σχετικά βίντεο με περιπτώσεις αναγκαστικής στράτευσης ή με συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και στρατιωτικών επιτρόπων έχουν δημοσιευθεί πολλάκις στα social media της Ουκρανίας.
Περιοδικά εμφανίζονται ακόμα και κρούσματα ξυλοδαρμού ανδρών στις στρατολογικές υπηρεσίες της χώρας.
Στις 16 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέγραψε έναν νεο νόμο που «ξεκλειδώνει» την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη πολιτών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης