Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές Μαρινάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το Μάτι - Κρεσέντο αθλιότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου απαντά το κόμμα

Βολές Μαρινάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το Μάτι - Κρεσέντο αθλιότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου απαντά το κόμμα
"Ο κ.Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδενδρα, τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά μόνο στα λόγια", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
Εκατέρωθεν πυρά στη σκιά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την τραγωδία στο Μάτι, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αντάλλαξαν κυβέρνηση δια του Π. Μαρινάκη και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, ο οποίος το προηγούμενο 24ωρο εξήγησε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις αντιδράσεις μετά τη δικαστική  απόφαση στις 29/4, τόνισε ότι «εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα αναρτήσουμε πανό με τα ονόματα νεκρών, εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε καμία δικαστική απόφαση, ούτε θα κουνήσουμε το δάχτυλο ακόμη και για κάτι που θεωρούμε δικαιολογημένο, αλλά απορώ για όλους αυτούς, που σε άλλες περιπτώσεις φώναζαν και τώρα δεν έχουν βρει να πουν ούτε λέξη».
Κληθείς μάλιστα να απαντήσει και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία που μπορεί να κατηγορηθεί για λαικισμό.
Μάλιστα, ανέφερε εκ νέου ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι χρέος της είναι να διασφαλίσει πως τέτοιες τραγωδίες δεν θα ξανασυμβούν, αλλά και να θεσπίσει ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο, όπως το έκανε δύο φορές, το 2021 και το 2024 και για τον εμπρησμό μεταξύ άλλων.
Επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη απόφαση εδράζεται στην επιεικέστερη νομοθεσία που είχε ψηφίσει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή του κάνοντας λόγο για κρεσέντο αθλιότητας του Π. Μαρινάκη.

Για Κασσελάκη και Βαρτζόπουλου

Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, περί επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ.Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδενδρα, τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά μόνο στα λόγια. Μία μόνο του συνέντευξη κοστίζει σε βάθος 4ετίας 15 δις ευρώ, εάν προσθέσουμε και τη δαπάνη από το έξτρα 5% που ζήτησε για τα κονδύλια υπέρ της Υγείας, όταν το εγκεκριμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης κοστίζει 9 δις ευρώ σε βάθος 4ετίας».
Σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δ.Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι o κ. Βαρτζόπουλος μίλησε επιστημονικά και εν τέλει υποστηρικτικά ως προς την ανάγκη πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου των γυναικοκτονιών. Χαρακτήρισε δε, δικαιολογημένες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι κατέχουμε δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο αθλιότητας χωρίς προηγούμενο για Βαρτζόπουλο και Μάτι από τον Μαρινάκη

«Η αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έχει προηγούμενο. Ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ. Βαρτζόπουλου, κάνοντας λόγο για «επιστημονικές απόψεις». Και σαν να μην έφτανε αυτό, τόλμησε να συμψηφίσει την «επιστημονική» κάλυψη των γυναικοκτονιών, με τους νεκρούς στην πυρκαγιά του Ματιού, καθώς υπονόησε ότι φταίει ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα τόνισε πως «είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες που έχουν οι «επιστημονικές» αθλιότητες του υφυπουργού και βουλευτή του».
«Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, αφού η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη», όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης, τότε για ποιο λόγο έχουν ενεργοποιήσει το παρατηρητήριο τιμών, το οποίο, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έχει εντοπίσει διαφορές που φτάνουν ακόμα και στο 30% ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ;» υπογράμμισε  ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλεον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κεχαγιά, σε σχόλιο της για δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με την απόφαση για το Μάτι, ανέφερε  πως «η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης